search

Ons nieuws van woensdag 28 januari 2015

Tv-serie op Dvd: Banshee (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Banshee (seizoen 2)

De brute misdaadserie vol geweld, vrouwen en... geweld.

Bedenkers: David Schickler | Jonathan Tropper | Cast: Antony Starr (Lucas Hood), Ivana Miličević (Anastasia / Carrie Hopewell), Ulrich Thomsen (Kai Proctor), Frankie Faison (Sugar Bates), Hoon Lee (Job), Matt Servitto (Brock Lotus), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zenders: Cinemax

De zender HBO staat erom bekend vooral kwalitatief mooie series af te leveren. Wat je misschien niet weet is dat HBO ook een dochterkanaal heeft onder de titel Cinemax. Het kanaal dat in 1980 werd gelanceerd is enkele jaren geleden ook gestart met eigen tv-series. De eerste écht succesvolle series is Banshee (IMDb = 8,3), een misdaadserie van de hand van Jonathan Tropper, David Schickler en Alan Ball. De serie draait vooral rond Lucas Hood en zijn oud geliefde Carrie Hopewell en hun aandeel in de brute misdaad in het plaatsje Banshee.

Net als HBO is Cinemax een betaalzender, maar dan wel een stuk kleiner. Hierdoor zijn de Noord-Amerikaanse kijkcijfers op het eerste oog niet zo indrukwekkend. Buiten kijf staat dat deze wel fors zijn gestegen van een klein half miljoen sinds de start van het eerste seizoen (RT = 61%) in 2013 naar een ruim zevenhonderdduizend aan het einde van het tweede seizoen (RT = 89%), uitgezonden begin 2014. Ondertussen is de keiharde wereld van Hood, Hopewell en de vele andere personages alweer toe aan het derde seizoen en onlangs bracht Warner Bros. seizoen 2 uit op een nette Dvd uitgave.

Seizoen 2
Nu haar vader − een belangrijke bendeleider − dood wordt gewaand, wordt Carrie Hopewell verscheurd tussen de loyaliteit aan Lucas Hood en aan haar familie. Lucas krijgt ondertussen te maken met de moord op een meisje uit de Kinaho-stam, spanningen tussen de leiders van de Amish-gemeente en de Kinaho-stam, én een ongewenst verrassingsbezoek.

[video_embed]877[/video_embed]

Blu-Ray: Banshee - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Speelduur: 10 x 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Duits | Extra's: Banshee Origins | Zoomed In: Episodes 1-4 & 6-8 | Conversation between Olek & the Albino | Audio Commentaries | Deleted Scenes | Trailers | EAN: 5051888169209 | Release: januari 2015 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Banshee zitten verpakt in standaard doorzichtige Amaray Dvd keepcase, met daaromheen een stevige sleeve. In de keepcase staat kort aangegeven welke afleveringen (met titel) op welke schijf staan. Tevens is aangegeven op welke schijf de verschillende extra's zijn terug te vinden. Enigszins summier, wel netjes!

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is eveneens naar wens. Met een beeldvullende verhouding komt het 'standaard definitie'-beeld prima over, inclusief mooie kleuren, een prima scherpte en een goede filmische uitstraling. Dit komt mede tot stand door de lichte laag grain. De Dolby Digital 5.1 geluidstrack komt vooral te leven als er weer eens geschoten/gevochten wordt en/of de muzikale ondersteuning op gang komt.

Voldoende extra's
Verspreid op de vier Dvd-schijven staan flink wat extra's. Op de eerste schijf staan twaalf korte prequel-video's onder het kopje 'Banshee Origins' die inzoomen op de herkomst van de verschillende personages. Erg leuk gedaan. Ook is er een handige terugblik op het eerste seizoen. Deze duurt maar liefst één volle minuut... Om er weer even in te komen, zullen we maar zeggen!

Op de vierde schijf staat nog een kort gesprek tussen de personages Olek en The Albino en enkele trailers. Extra's die terugkeren op de vier schijven zijn de making of-docu's 'Zoomed In' voor de afleveringen 1-4 en 6-8. Ook zijn er tracks met audiocommentaar en zijn er enkele verwijderde scènes te bekijken.

Derde seizoen loopt al
Het derde seizoen van Banshee, vol geweld en behoorlijk mooie vrouwen, is begin januari gestart en duurt opnieuw tien afleveringen. De kijkcijfers lijken nagenoeg gelijk te blijven aan de eerdere seizoenen. Verleden jaar wist Banshee overigens een Emmy te winnen voor beste special effects.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Katie Holmes in derde seizoen 'Ray Donovan'
Series / Nieuws

Katie Holmes in derde seizoen 'Ray Donovan'

Ze speelt de dochter van de eerder aangestelde Ian McShane.

Katie Holmes gaat een rol spelen in het derde seizoen van Showtime's misdaadserie Ray Donovan. Het gaat om een gastrol, maar wel om een hele prominente, aldus Variety. Holmes speelt een sluwe en chique zakenvrouw genaamd Paige, die een beroep doet op de diensten van Ray (Liev Schreiber). Ze blijkt ook nog eens de dochter van de steenrijke producent Andrew (Ian McShane) te zijn.

Centraal in de serie staat de fixer Ray, die het vuile werk opknapt voor beroemdheden. Als zijn vader Mickey (Jon Voight) vrijgelaten wordt uit de gevangenis, dreigt zijn zorgvuldig opgebouwde wereldje in elkaar te storten.

De opnames van seizoen 3, in totaal twaalf afleveringen, zijn eergisteren van start gegaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser 'Wet Hot American Summer: First Day of Camp'
Series / Trailer

Eerste teaser 'Wet Hot American Summer: First Day of Camp'

Gebaseerd op de cultfilm uit 2001 en wederom met o.a. Elizabeth Banks, Bradley Cooper en Paul Rudd in de cast.



Hierboven vind je de eerste teaser van Netflix's nieuwe komedieserie Wet Hot American Summer: First Day Of Camp, een vervolg op de cultfilm Wet Hot American Summer uit 2001. Hoewel we inmiddels veertien jaar verder zijn, fungeert de show als een soort prequel. First Day Of Camp wordt geregisseerd David Wain, de man achter de film.

De cast van de serie bestaat uit enkele grote namen, waaronder Elizabeth Banks, Bradley Cooper, Amy Poehler en Paul Rudd. Verder zijn er rollen voor Michael Ian Black, Judah Friedlander, Janeane Garofalo, Joe Lo Truglio, Ken Marino, Christopher Meloni, Marguerite Moreau, Zak Orth, David Hyde Pierce, Molly Shannon en Michael Showalter.

De show vertelt het verhaal van de eerste dag van het alom bekende zomerseizoen van Camp Firewood. Wet Hot American Summer: First Day Of Camp, in totaal acht afleveringen, gaat deze zomer in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pilot 'Rush Hour'-serie officieel onderweg
Series / Nieuws

Pilot 'Rush Hour'-serie officieel onderweg

Er wordt zelfs een Mad Men-producent bij betrokken.

Verleden jaar werd bekend dat Warner Bros. Television aan de slag ging met een tv-serie rond de filmreeks Rush Hour van regisseur Brett Ratner. Nu meldt The Wrap dat de serie écht gemaakt gaat geworden, te starten met een pilot aflevering. CBS heeft deze nu ook officieel in de toekomstplannen gezet.

De pilot zal opgepakt worden door Scrubs-bedenker Bill Lawrence. Hij zal samen met Mad Men-producent Blake McCormick het script schrijven. Onder meer Brett Ratner zal aanwezig zijn als producent. De serie zal naar verwachting in de basis weinig gaan afwijken van de originele buddy cop-komedies.

Of de pilot er uiteindelijk zal komen, is nog een klein twijfel geval. In het verleden was onder meer Eddie Murphy heel ver met een serie gebaseerd op de vergelijkbare Beverly Hill Cop-filmreeks. Ondanks dat het script al klaar lag, is de pilot nooit opgenomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nick Jonas gecast in 'Scream Queens'
Series / Nieuws

Nick Jonas gecast in 'Scream Queens'

Hij is momenteel te zien in de serie Kingdom.

Nick Jonas (Kingdom) is gecast in een vooralsnog onbekende rol in in de nieuwe comedy-/horror-serie Scream Queens van Fox. Vorige week werd nog aangekondigd dat Lea Michele (Glee, Joe Manganiello (True Blood), Abigail Breslin (Little Miss Sunshine) en Keke Palmer (Masters of Sex) in de serie hun opwachting zullen maken. Daarnaast zal ook zangeres Ariana Grande daarnaast een gastrol spelen in Scream Queens.

Jamie Lee Curtis (Halloween) en Emma Roberts (American Horror Story) werden eerder aangekondigd als de hoofdrolspelers in de vijftien-delige serie, die gaat over een universiteitscampus die wordt opgeschrikt door een reeks moorden. De serie zal dit najaar haar tv-debuut maken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Colm Feore is de Dollmaker in 'Gotham'
Series / Nieuws

Colm Feore is de Dollmaker in 'Gotham'

Na vertolkingen in Marvel-films 'Thor' en 'The Amazing Spider-Man 2' kiest de acteur nu eens voor DC Comics.

Fans van FOX's Gotham weten al een tijdje dat het een kwestie van tijd was voordat de Dollmaker zijn opwachting zal gaan maken. Nu meldt Deadline dat Colm Feore, bekend uit films als The Chronicles of Riddick (2004) en The Amazing Spider-Man 2 (2014), de schurk zal gaan spelen. In de show is hij Francis Dulmacher, een gestoorde dokter met een enorm hoog intellect en uitgebreide medische kennis.

Het personage was voor het eerst te zien in Detective Comics #1 (2011), waarin hij het gezicht van de Joker eraf sneed. Barton Mathis, wat zijn echte naam is in de comic, ziet als kleine jongen hoe James Gordon zijn vader vermoordt. Sindsdien draagt hij de huid van zijn vader als een masker.

De Dollmaker was een tijdje terug ook te zien in Arrow, waar hij werd gespeeld door Michael Eklund. Gotham is elke zaterdag te bekijken bij Veronica.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.