search
Nieuw bij Ziggo Movies & Series XL: 'Leonardo'
Series / Nieuws

Nieuw bij Ziggo Movies & Series XL: 'Leonardo'

Een fictieserie die draait rond Leonardo da Vinci? Dat moet wel goed zijn toch...?!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Leonardo da Vinci is er in geslaagd om heel wat mensen blijvend te fascineren. Dit heeft mede gezorgd voor de lancering van de serie Leonardo. Deze reeks is weldra ook te bekijken bij Ziggo Movies & Series XL.

De serie speelt zich af in het jaar 1506. Eén van de beroemdste artiesten van zijn tijd, namelijk Leonardo da Vinci wordt beschuldigd van de moord op Caterina da Cremona. Het is Stefano Giraldi, werkzaam voor de hertog van Milaan, die da Vinci moet ondervragen.

Vervolgens vertelt Leonardo hem over zijn leven vanaf het begin dat hij Catarina ontmoette. Giraldi heeft niet als doel om da Vinci aan de schandpaal te nagelen, in tegendeel. Hij heeft het sterke vermoeden dat Leonardo onschuldig is waarna hij alles in het werk stelt om de waarheid te achterhalen.

Historisch niet correct
De makers hebben van bij het begin benadrukt dat de reeks historisch niet correct is. De moord waar de reeks eigenlijk om draait heeft dus nooit echt plaatsgevonden. Ook het personage van Catarina werd door de makers, zo werd eveneens benadrukt, verzonnen.

Ondanks het feit dat de reeks historisch dus niet correct is heeft ze sinds haar lancering heel wat harten weten te veroveren. Dit heeft geresulteerd in een score op de gespecialiseerde website IMDB van 7,2/10.

Zou jij ook graag deze serie willen bekijken? Dan is dat mogelijk bij Ziggo Movies & Series XL vanaf 18 november 2021. De onderstaande trailer geeft je alvast een voorsmaakje van wat je ongeveer zal kunnen verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen