'Star Trek: Discovery'-besluit is simpelweg dom

'Star Trek: Discovery'-besluit is simpelweg dom

Dat Star Trek: Discovery niet meer op Netflix staat, net nu seizoen 4 begint is een grote fout.

Jim Pedd, 18 november 2021 om 07:21

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het wereldwijde publiek kan niet langer naar Star Trek: Discovery kijken op Netflix. De bedoeling is om de serie internationaal uit te geven op streamingdienst Paramount+ en dat is een fikse tegenslag voor fans.
Star Trek: Discovery werd ooit als een gok gezien voor CBS, omdat deze in de Verenigde Staten enkel op CBS All Access te zien was. Buiten de Verenigde Staten sloot CBS een deal met Netflix, waarbij de streamingdienst het complete budget van Star Trek: Discovery betaalde in ruil voor de wereldwijde streamingrechten.

Niet langer
In de VS is de serie nu te zien op Paramount+ en blijkt dat ViacomCBS en Netflix een deal gesloten hebben die ertoe leidt dat de serie op Paramount+ komt te staan. Maar dan wereldwijd, en wel direct.

Dat is teleurstellend nieuws voor fans van Star Trek: Discovery, die verwacht hadden vanaf vandaag het vierde seizoen te kunnen zien.

Nu moeten ze wachten tot 2022 om de serie te kunnen streamen. En dat niet alleen. ViacomCBS hoopt hiermee mensen een abonnement te laten nemen op de nieuwe streamindienst, waarmee kijkers er nog een moeten nemen.

Geen goede gok
Maar of het een goede gok is? Vermoedelijk niet. Doordat Star Trek: Discovery al van start is in de VS, lijkt de kans klein dat de kijker nog echt zin heeft in het vierde seizoen. Immers staan spoilers sowieso online straks.

Vergelijkingsmateriaal zien we in de release van het eerste seizoen van The Mandalorian, dat in de VS uitkwam voordat de streamingdienst Disney+ wereldwijd beschikbaar was. The Mandalorian werd de meest illegaal gedownloade serie.

ViaCcomCBS ziet het zelf natuurlijk als een positieve zet, want zo komt Trek centraal te staan op Paramount+. Maar had men niet beter kunnen wachten tot na Star Trek: Discovery seizoen 4?
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, Netflix, Paramount Plus

Populair nieuws