search
Wel heel slecht nieuws voor 'Star Trek: Discovery'-fans
Series / Nieuws

Wel heel slecht nieuws voor 'Star Trek: Discovery'-fans

Als je gehoopt had Star Trek: Discovery op Netflix te kunnen zien, hebben we slecht nieuws voor je.

Vier jaar geleden werd Star Trek: Discovery gelanceerd, de eerste nieuwe live-action serie in de franchise in jaren. De serie bleek een groot succes en hielp in Noord-Amerika de streamingdienst CBS All Access te lanceren. In de rest van de wereld kwam de serie op Netflix te staan.

De deal bestond eruit dat Netflix het grootste deel van het budget van Star Trek: Discovery zou betalen, en in ruil daarvoor de wereldwijde streamingrechten kreeg. Maar vier jaar later is de serie van Netflix verdwenen, twee dagen voordat het vierde seizoen van start zou gaan.

Uitbreiding Paramount+
Het vertrek van Star Trek: Discovery van Netflix maakt onderdeel uit van bredere plannen van CBS. Dat wil wereldwijd de streamingdienst Paramount+ (wat voortkomt uit CBS All Access) uitrollen.

Volgend jaar ergens moet dat gaan gebeuren in zo'n 45 landen. Onderdeel daarvan is dus dat de serie Star Trek: Discovery van Netflix verdwenen is.

Gek is die timing niet: Netflix en CBS hadden een deal voor de eerste drie seizoenen van Star Trek: Discovery, waar een bedrag van zes getallen aan verbonden was. Nu de serie van Netflix verdwenen is en een Paramount+ exclusieve serie wordt, verdwijnt ook de betrokkenheid van Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen