Netflix boekt perfecte score met ijzersterke nieuwe horrorserie

Na Squid Game wordt ook de horrorserie Hellbound een succes voor Netflix.

Bram de Groot, 21-11-2021 17:30

Afgelopen vrijdag verscheen op Netflix de nieuwe horrorserie Hellbound en deze scoort bijzonder sterk bij de critici. Het vermoedelijk eerste seizoen wordt ijzersterk ontvangen en staat nog altijd op het volle pond op de website Rotten Tomatoes.
Na twaalf recensies staat het Zuid-Koreaanse Hellbound van regisseur Yeon Sang-ho nog op 100 procent. De horrorserie doet het ook goed bij het publiek. De publieksscore op Rotten Tomatoes staat namelijk op een prima 87 procent.

De ontvangst op de IMDb is wel wat minder met slechts een 7.0 / 10, al zijn er nog maar zo'n 1,9k stemmen doorgekomen op de grote filmwebsite.

De scores komen deels overeen met die van de recente Zuid-Koreaanse Netflix-hit Squid Game op Rotten Tomatoes: 94% (Tomatometer) en 83% (publieksscore), en de IMDb: 8.1/10.

Hellbound: veel onaardse wezens
In Hellbound verdoemen onaardse wezens mensen op bloedige wijze tot de hel. Er ontstaat een religieuze groepering die goddelijke gerechtigheid propageert. Er zijn rollen voor onder meer Yoo Ah-in, Kim Hyun-joo, Park Jeong-min, Won Jin-a en Yang Ik-june.

Check de zes afleveringen op Netflix.
Bron: Rotten Tomatoes

Lees meer over: Hellbound, Netflix, Yeon Sang ho, Squid Game

Populair nieuws

Laatste serienieuws