'Star Trek: Discovery' herhaalt een fout in seizoen 4

'Star Trek: Discovery' herhaalt een fout in S4

De serie Star Trek: Discovery gaat weer van start met een planeetvernietiging.

Jim Pedd, 22 november 2021 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het vierde seizoen van Star Trek: Discovery is van start en begint met een catastrofe die het slechtste verhaalelement van J.J. Abrams en zijn interpretatie van Trek herhaalt.
De USS Discovery komt een nieuwe bedreiging tegen in de vorm van een gigantische zwaartekrachtsanamolie. De Discovery komt die tegen tijdens de reddingsmissie van een ruimtestation.

Planeten verwoesten
J.J. Abrams wist met zijn Trek-films heel wat bekijks te trekken. Zijn films waren vlot, flitsend en behoorlijk amusant. Maar opvallend was dat zijn universum - later het Kelvin-universum genoemd - anders was in de zin dat Nero erin slaagde de planeet Vulcan te vernietigen. Dat terwijl Spock toekijkt.

In het vierde seizoen van Star Trek: Discovery zien we zoiets weer gebeuren, als die anomalie de planeet Kweijan verwoest, terwijl Book toekijkt en niets kan doen tegen de vernietiging van zijn thuisplaneet.

Eerder zagen we in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery al hoe Control probeerde planeten te vernietigen en in Star Trek: Picard hoe een synthetisch ras van buiten het melkwegstelsel planeten uit elkaar scheurde.

Daarmee wordt dus weer een planeet verwoest, wat net iets te vaak gebeurt in de franchise.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, Paramount Plus

Populair nieuws