Actieklassieker 'Point Break' kreeg bijna een sequel-serie

Actieklassieker 'Point Break' werd bijna een serie

De oorspronkelijke film van Kathryn Bigelow geldt als een ware klassieker in het actie-genre.

Zilko Tarici, 23 november 2021 om 09:43

De actie-thriller Point Break van Oscarwinnaar Kathryn Bigelow is alweer 30 jaar oud en geldt inmiddels als een ware klassieker in het actie-genre.
Begin 2000 werd er al eens gesproken over een officieel vervolg met de titel Point Break: Indo, maar daar kwam weinig van terecht. In plaats daarvan kregen we in 2015 een behoorlijk slechte remake en zijn er in de tussentijd een hele hoop films gemaakt die duidelijk geïnspireerd zijn door Point Break (The Fast and the Furious. anyone?).

W. Peter Illiff, scenarist van de film uit 1991 (en de films Patriot Games en Varsity Blues) onthulde onlangs dat er bijna een écht vervolg werd gemaakt in de vorm van een serie. Hij zei er het volgende over:

"In de serie is Johnny Utah vermist. Zijn lichaam is nooit gevonden, maar hij wordt al jaren als dood beschouwd. Je komt er in de serie echter achter dat hij helemaal niet dood is. Zijn dochter raakt daarnaast verzeild in een complot rondom eco-terroristen, wat tegenwoordig een actueel ding is."

Bonnie Utah?
De hoofdrol in de potentiele serie was dus weggelegd voor de dochter van Keanu Reeves' personage. Haar tegenstander zou in de serie een bergbeklimmer genaamd Cyrus zijn geweest.

Illiff gaf echter toe dat de serie er echter nooit kwam door het floppen van de remake. Jammer dus voor de fans.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: Point Break, Kathryn Bigelow, Keanu Reeves, Patrick Swayze, Johnny Utah

Populair nieuws