'House of Cards'-acteur Kevin Spacey krijgt een megaboete voor contractbreuk

House of Cards-acteur Kevin Spacey werd ontslagen, maar dat wordt gezien als contractbreuk.

Jim Pedd, 23-11-2021 14:07

Kevin Spacey moet 31 miljoen dollar betalen voor het verbreken van zijn contract rond House of Cards. Spacey werd in 2017 ontslagen bij de serie, nadat hij door meerdere mensen beschuldigd werd van seksueel misbruik.
De beschuldigingen liepen terug tot 1983 en in totaal kwamen meer dan dertig mensen met beschuldigingen tegen Spacey. Daaronder bevonden zich ook minderjarigen.

House of Cards-ontslag
Dat Spacey ontslagen werd, leidde tot het herschrijven van het geplande zesde seizoen van House of Cards. Er lag geen focus meer op president Frank Underwood, maar op zijn vrouw Claire.

Deadline meldt nu dat Spacey 31 miljoen dollar moet betalen aan MRC, het productiebedrijf achter House of Cards. Daaronder bevindt zich 29,5 miljoen dollar aan schadevergoeding, 1,2 miljoen dollar aan advocatenkosten en 235.000 dollar aan kosten.

Doordat Spacey niet meer terugkeerde als Frank Underwood, wordt gezien als contractbreuk en leidde tot deze boete.

De 31 miljoen dollar lijkt een redelijke som, aangezien in essentie een project met honderden betrokkenen stilgelegd werd, terwijl het hele seizoen herschreven werd. House of Cards stream je op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of Cards, Kevin Spacey, Netflix

Populair nieuws