Opvallende 'Star Trek: Discovery'-twist uitgelegd

Opvallende 'Star Trek: Discovery'-twist uitgelegd

Star Trek: Discovery heeft een wel heel erg bijzondere president voor de Federation.

Jim Pedd, 28 november 2021 13:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Trek: Discovery begon zijn vierde seizoen met een blik op de Federation. Die organisatie was niet echt meer te zien sinds het derde seizoen van de televisieserie.
De nieuwe afleveringen lieten zien dat de Federation draaiende gehouden wordt door een president met een Cardassian-oorsprong. Daarmee heeft deze zesde live-action serie in de franchise een wel heel opvallende president.

Opvallende Star Trek: Discovery-onthulling
Dat Star Trek: Discovery de Federation laat zien met een Cardassian-president is voor fans wel opvallend, aangezien Cardassians en de Federation vaak vijanden waren.

Showrunner Michelle Paradise vertelde hier het volgende over:

"Historisch gezien stonden de Cardassians en de Federation altijd aan tegenovergestelde eindes van het spectrum. Met Rillak als president, voelde het voor ons interessant om een verhaal te vertellen zonder een verhaal te vertellen. Het laat zien hoe alles samen kwam," begon ze.

"We denken vaak na over de verbindingen om te leggen. Dit is een universum vol series en omdat we ons zover in de toekomst afspelen, kunnen we spelen met wat heel nieuwe dingen. Maar we willen nooit uit het oog verliezen dat we onderdeel uitmaken van een groter universum."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, paramount plus, Federation

Populair nieuws