Disney wilde The Beatles hun gescheld ontnemen

Disney wilde The Beatles hun gescheld ontnemen

De schaar van kindvriendelijk Disney ging bijna in The Beatles: Get Back.

Bram de Groot, 28 november 2021 om 14:23

De zes uur durende Disney+ miniserie The Beatles: Get Back, waarin opnamesessies met het Liverpool-kwartet eind jaren zestig worden getoond, wordt geprezen om zijn openhartigheid. Dit is te danken aan regisseur Peter Jackson die er heel wat uren in heeft gestoken.
Hoewel het voor het grootste deel een liefdevol eerbetoon is, deinst de docu er niet voor terug om The Beatles te laten zien zoals ze echt waren bij elkaar, van verhitte debatten tot George Harrison die op een gegeven moment naar buiten stormt.

Disney+ wilde gescheld verwijderen
In een gesprek met The NME onthulde Jackson dat Disney op een gegeven moment wilde dat het project de grove taal van de band zou schrappen:

"Disney wilde al het gevloek verwijderen en Ringo Starr, Paul McCartney en Olivia Harrison zeiden: 'Zo spraken we. Zo praatten we. Zo willen we dat de wereld ons ziet'," aldus Jackson over de situatie.

Waarom Disney de taal zou willen schrappen, behalve proberen om een jong publiek aan te spreken dat waarschijnlijk weinig van de geschiedenis van de Beatles weet, is niet duidelijk. De driedelige serie, die donderdag werd uitgebracht op de Disney+ heeft een indrukwekkende 87% op Rotten Tomatoes.


Bron: NME

Lees meer over: The Beatles, Get Back, Disney, Peter Jackson, Ringo Starr, Paul McCartney, Olivia Harrison

Populair nieuws