Kijkcijfers 'Hawkeye' blijken tegen te vallen

Minder kijkers dan voor The Falcon and The Winter Soldier en Loki.

Bram de Groot, 30-11-2021 14:20

Afgelopen woensdag ging op Disney+ de nieuwe Marvel-serie Hawkeye van start met maar liefst twee afleveringen. De serie volgt op de drie eerdere Marvel-series die Disney+ uitbracht binnen het Marvel Cinematic Universe.
Die series zijn uiteraard WandaVision, The Falcon and The Winter Soldier en Loki en nu lijkt het erop dat Hawkeye het minst scoort wat betreft kijkcijfers. Althans, dat is het bericht van het betrouwbare Deadline.

De eerste aflevering zou 1,5 miljoen Noord-Amerikaanse huishoudens hebben getrokken van woensdag tot zondag. 1,3 miljoen huishoudens hebben vervolgens ook de tweede aflevering gekeken. De cijfers zijn afkomstig van Samba TV dat onderzoek doet onder drie miljoen Amerikaanse huishoudens.

Zwakker dan de andere MCU-series van Disney+
En die scores zijn duidelijk minder dan voor de andere MCU-series van Disney+. Maar liefst 2,5 miljoen huishoudens zouden naar de aftrap van Loki hebben gekeken, met nog 1,9 miljoen bij de finale-aflevering. The Falcon and The Winter Soldier trapte af met 1,8 miljoen en WandaVision met 1,6 miljoen huishoudens.

De ontvangst van Hawkeye is overigens erg sterk. De IMDb noteert een fraaie 8,1 en de Tomatometer op Rotten Tomatoes staat op een prima 93 procent.


Bron: Deadline

Lees meer over: Hawkeye, Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Marvel, Disney

Populair nieuws