search
'Squid Game' had veel gruwelijker kunnen aflopen
Series / Nieuws

'Squid Game' had veel gruwelijker kunnen aflopen

De doden kwamen er eigenlijk nog best goed vanaf, hun dood had steviger gekund.

Voor wie het kijkcijferkanon Squid Game op Netflix heeft gezien, weet dat er heel wat personages aan hun einde komen. Het blijkt dat dit nog redelijk rechtdoorzee is. Het had namelijk veel gruwelijker gekund.

In een interview met The Hollywood Reporter ging Hwang Dong-hyuk, de maker van Squid Game, in op de overeenkomsten tussen Squid Game en Kaiji. "Ik heb veel stripboeken gelezen die draaien om het overleven van death-games," legde Dong-hyuk uit. "Manga zoals Liar Game, Kaiji en Battle Royale."

Hoewel Kaiji niet de enige inspiratie was achter Squid Game droeg het zeker bij aan het eindresultaat, zei de maker van Squid Game tegenover The Hollywood Reporter.

Kaiji is veel gruwelijker dan Squid Game
De overeenkomsten tussen [i]Squid Game en Kaiji zijn opvallend. Zo zijn er overeenkomsten tussen Kaiji's hoofdpersonage en die van Squid Game. Ze zijn allebei gokkers die hun leven hebben verspild en schulden te komen bij gewelddadige incasseerders.

De volgende en meest voor de hand liggende overeenkomst is de aard van de games die in beide series worden gepresenteerd. Het spel spelen (en verliezen) kost ze hun leven, maar winnen zal hen enorme hoeveelheden rijkdom opleveren. De series verschillen wel in de gewelddadigheid van de dood die volgt na verlies.

Waar de gewelddadige dood van personages in Suicide Squad nog redelijk rechtdoorzee is, worden de personages in [i][/i] op steeds creatievere manieren gedood. Ze worden aan een paal gehangen, verminkt en afgeranseld.


Aanbevolen artikelen