Het onthutsende aantal uren dat Netflix-kijkers 'Squid Game' streamden

Het aantal uren dat Squid Game gestreamd is

Squid Game is meer dan een miljard uur gekeken door abonnees op Netflix.

Jim Pedd, 06-12-2021 09:04

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Nu Netflix de manier waarop het kijkcijfers in kaart brengt veranderd heeft, is er een heel nieuwe statistiek aan het ontstaan. Met interessante data als gevolg.
Eerder mat Netflix simpelweg hoeveel huishoudens ten minste twee minuten van een film of serie keken. Nu kijkt men wekelijks naar het aantal uren dat in totaal gekeken is. Dat zou dan moeten leiden tot een sterkere context.

Squid-Game-kijkcijfers
Wat films betreft zie je hierdoor dat Bird Box met Sandra Bullock in de hoofdrol 282 miljoen uur bekeken werd Red Notice - de meest bekeken Original-film in de geschiedenis van Netflix, trok 300 miljoen uur in drie weken.

En dan is het het immens succes van de televisieserie Squid-Game. Die blijkt maar liefst 1,6 miljard uur gestreamd te zijn in de eerste vier weken na de release.

Ter vergelijking: Part 1 van de Franse thriller Lupin werd 625 miljoen uur bekeken; het vierde seizoen van La Casa de Papel in totaal 619 uur, Stranger Things 3 slechts 582 miljoen uur.

Squid-Game is bijna net zoveel gekeken als die drie Netflix-hits samen. Als je het verder uitsplitst, zie je dat het publiek zo'n 68 miljoen dagen de serie heeft gebinged. Indrukwekkend toch?

Squid Game staat op Netflix.
Bron: FlixPatrol

Lees meer over: Squid Game, Netflix, streaming

Populair nieuws