Baz Luhrmann maakt 'The Get Down'

Baz Luhrmann maakt The Get Down

De serie zal in 2016 op Netflix te zien zijn en draait om de geboorte van de hip-hop, punk en disco.

Jim Pedd, 7 februari 2015 om 18:38


Regisseur Baz Luhrmann mag een nieuwe Netflix Original maken: The Get Down. De serie draait om het New York van de jaren zeventig en volgt een groep tieners uit de South Bronx die niets hebben om te doen. En juist dat geeft hen de ruimte om nieuwe muziekgenres en danspassen te ontdekken. Luhrmann wil het ontstaan tonen van de hip-hop, punk en disco.

Luhrmann zal de eerste twee van dertien afleveringen regisseren en de seizoensfinale. Ook is hij uitvoerend producent. Verder zal Oscar-winnaar Catherine Martin het kostuum- en productieontwerp verzorgen en zijn Paul Watters, Thomas Kelly, Stephen Adley Guirgis, Shawn Ryan en Marney Hochman uitvoerend producenten.

”In deze gouden eeuw van televisie, plaatst de Netflix-cultuur geen grenzen aan creatieve mogelijkheden,” vertelde Luhrmann. ”Dus dit is het thuis voor The Get Down, een project waar ik al tien jaar aan werk. Gedurende die tijd was ik geobsedeerd met het idee van hoe een stad op zijn dieptepunt, vergeten en half verwoest, de geboorteplaats kon zijn van zulke creativiteit en originaliteit in muziek, kunst en cultuur.”

De serie moet in de loop van 2016 te streamen zijn.

Lees meer over: netflix, the get down, baz luhrmann, original series, 2016, muziekcultuur, muziek, hip hop, punk, disco, serie, nieuw, regisseur

Populair nieuws