search

Ons nieuws van zaterdag 7 februari 2015

Baz Luhrmann maakt 'The Get Down'
Series / Nieuws

Baz Luhrmann maakt 'The Get Down'

De serie zal in 2016 op Netflix te zien zijn en draait om de geboorte van de hip-hop, punk en disco.



Regisseur Baz Luhrmann mag een nieuwe Netflix Original maken: The Get Down. De serie draait om het New York van de jaren zeventig en volgt een groep tieners uit de South Bronx die niets hebben om te doen. En juist dat geeft hen de ruimte om nieuwe muziekgenres en danspassen te ontdekken. Luhrmann wil het ontstaan tonen van de hip-hop, punk en disco.

Luhrmann zal de eerste twee van dertien afleveringen regisseren en de seizoensfinale. Ook is hij uitvoerend producent. Verder zal Oscar-winnaar Catherine Martin het kostuum- en productieontwerp verzorgen en zijn Paul Watters, Thomas Kelly, Stephen Adley Guirgis, Shawn Ryan en Marney Hochman uitvoerend producenten.

"In deze gouden eeuw van televisie, plaatst de Netflix-cultuur geen grenzen aan creatieve mogelijkheden," vertelde Luhrmann. "Dus dit is het thuis voor The Get Down, een project waar ik al tien jaar aan werk. Gedurende die tijd was ik geobsedeerd met het idee van hoe een stad op zijn dieptepunt, vergeten en half verwoest, de geboorteplaats kon zijn van zulke creativiteit en originaliteit in muziek, kunst en cultuur."

De serie moet in de loop van 2016 te streamen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oprah gaat rol spelen in 'Queen Sugar' tv-serie
Series / Nieuws

Oprah gaat rol spelen in 'Queen Sugar' tv-serie

Aan het roer staat Selma- regisseuse Ava DuVernay.

Oprah Winfrey en Ava DuVernay werkten samen aan Selma, het drama over het leven van Martin Luther King jr. en nu hebben zij een nieuw project in de planning. DuVernay zal een dramaserie schrijven, regisseren en produceren gebaseerd op Natalie Baszile' s boek Queen Sugar. De serie zal worden gemaakt voor Oprahs netwerk OWN en zij zal zelf ook een rol gaan spelen erin.

Queen Sugar gaat over een welgesteld Afro-Amerikaans gezin uit Los Angeles, dat terug verhuist naar de suikerriet boerderij in Louisiana van hun familie. "Vanaf het moment dat ik het boek ontdekte, werd ik gegrepen door het verhaal van een moderne vrouw die worstelt met zaken als identiteit, familie, cultuur en overblijfselen van de geschiedenis," vertelde DuVernay aan Variety. "Dat ik een verhaal als dit kan vertellen samen met Oprah voor haar netwerk is helemaal geweldig. Ik kijk uit naar wat de toekomst zal brengen."

De serie zal de eerste keer vormen dat Oprah acteert in iets op OWN. Naar verwachting zal de serie later dit jaar in productie gaan. Wanneer het op tv te zien zal zijn, is nog niet bekend.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reünie 'Saved by the Bell' bij Jimmy Fallon
Series / Video/clip/featurette

Reünie 'Saved by the Bell' bij Jimmy Fallon

Bijna iedereen keerde terug voor een acht minuten durende sketch.



Jimmy Fallon heeft de cast van Saved by the Bell bij elkaar weten te brengen voor een acht minute durende sketch. De serie stamt uit de jaren '90 en was vroeger erg populair bij het grote publiek. Voor bovenstaande video zien we hoe Fallon naar Bayside High School gaat en daar in gesprek raakt met de oude bende.

Cameo's zijn er van Mario Lopez (A.C. Slater), Mark-Paul Gosselaar (Zack Morris), Tiffani-Amber Thiessen (Kelly Kapowski), Elizabeth Berkley (Jessie Spano) en Dennis Haskins (Mr. Belding) en allemaal maken ze grappen over hun personages, maar ook over hun carrière na de NBC-serie.

De grote afwezige is Dustin Diamond, die het malle personage Screech speelde. Hij kon niet aanwezig zijn, omdat hij in de gevangenis zit (hij zou iemand neergestoken hebben). Een andere afwezige is Lark Voorhies (Lisa Turtle).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze 'Inhuman' toegevoegd aan cast van 'Marvels Agents of S.H.I.E.L.D.
Series / Nieuws

Mysterieuze 'Inhuman' toegevoegd aan cast van 'Marvels Agents of S.H.I.E.L.D.

Luke Mitchell zal een personage genaamd Lincoln spelen in de serie.

Na een verrassende winterfinale, keert Marvels Agents of S.H.I.E.L.D terug op 3 maart. Marvel heeft nu onthuld dat het team in de serie zal terugkeren met een nieuwe toevoeging. Luke Mitchell (The Tomorrow People) zal een nieuw personage spelen, die de naam Lincoln draagt. Volgens de aankondiging van Marvel is Lincoln ''een charismatische Inhuman... die een belangrijke rol zal spelen in het begrijpelijk maken van Skye's transformatie''. Marvel vervolgt dit door aan te geven dat er meer Inhumans zullen worden geïntroduceerd naarmate het verhaal vordert.

Hoewel de naam Lincoln niet direct wijst op een bekende Inhuman uit de gelijknamige strips, zou het zomaar een schuilnaam kunnen zijn van een reeds bestaand personage. Agents of S.H.I.E.L.D. wordt geproduceerd door Joss Whedon, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen en Jeffrey Bell. De serie is daarnaast een productie van Marvel Television en ABC Studios.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen