search
'Hawkeye' krijgt mogelijk een tragisch einde
Series / Nieuws

'Hawkeye' krijgt mogelijk een tragisch einde

Eindigt Clint Barton dood in de serie Hawkeye van Disney+ en Marvel Studios?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Clint Barton was de laatste van de oorspronkelijke Avengers die een soloproject kreeg, met Hawkeye. Maar de serie lijkt bepaald niet op te bouwen naar een leuk en vrolijk einde.

Hawkeye volgt Clint Barton en Kate Bishop tijdens een missie in New York. Daar proberen ze de Tracksuit Maffia te stoppen en hoopt Clint op tijd thuis te zijn voor de kerst. Maar de vier afleveringen die we tot nu toe zagen, hinten op een tragisch einde.

Tragisch einde voor Hawkeye?
Het kerstplezier komt tot een einde op het moment dat Kate Bishop de oude Ronin-outfit van Clint draagt en tegenover de Tracksuit Maffia komt te staan. Dat is een van de organisaties waar Clint tegen vecht op het moment dat hij Ronin is.

De boel escaleert als Maya Lopez, a.k.a. Echo - die een persoonlijke vendetta tegen Ronin koestert wegens de moord op haar vader, de helden vangt.

De serie zit vol heerlijke momenten en humor. Maar ook met wat hints richting de dood van Clint Barton. Alleen al omdat er meerdere vijanden zijn die het voorzien hebben op de Avenger en dat Hawkeye als titel overgedragen wordt aan Kate.

Tijdens de vier afleveringen hebben we wel meer van die momenten gezien. Zo speelt Clint mee in een LARP-gevecht, waarbij hij dood gaat en ook vraagt van de LARP'er hem te doden. Een komisch moment, maar het heeft een diepere betekenis, want het verwijst naar de dood van mede-Avenger Natasha Romanoff en de schuldgevoelens van Clint voor zijn tijd als de Ronin.

Ook laat de serie zien dat Clint heel wat verwondingen heeft opgelopen in al die tijd dat hij actief was. Hij is ook doof aan het worden en heeft net iets te veel vijanden.

Zo bezien lijkt het snel verkeerd te gaan lopen voor de superheld. Over twee weken weten we hoe het zit, dan concludeert Hawkeye zijn eerste seizoen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen