'The Wheel of Time' bouwt op naar gevaarlijke strijd

The Wheel of Time bouwt op naar gevaarlijke strijd

De serie The Wheel of Time gaat opbouwen naar een burgeroorlog.

Jim Pedd, 14 december 2021 07:53

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de zesde aflevering van The Wheel of Time zagen we Moiraine verbannen worden. Ze beloofde zelfs op de Oath Rod dat ze zich aan haar ballingschap zou houden totdat haar geheime geliefde Siuan Sanche, de Amyrlin Seat en gekozen heerser over de Aes Sedai, haar op zou roepen.
Er waren in The Wheel of Time jaren verstreken tussen het moment dat Moiraine Sedai ooit weg ging, en weer terug kwam in de White Tower op Tar Valon. Ze realiseerde zich hoe kwetsbaar Siuan was en dat ze mogelijk hier zou kunnen stranden. En dus spande Moiraine samen met Siuan om haar te verbannen, zodat ze weg kon gaan.

Een burgeroorlog
De eed van Moiraine op de Oath Rod was net iets anders dan die Siuan haar liet beloven. In de eed horen we de Aes Sedai haar loyaliteit zweren aan de Amyrlin Seat, maar in werkelijkheid noemt ze de naam van Siuan Sanche.

Zij is in gevaar en zou zomaar eens ten val kunnen komen. Bovendien heeft Liandrin zichzelf neergezet als mogelijk nieuwe troonhouder van de Aes Sedai.

Aangezien de eed bindend is, gaat deze verder dan Moiraine's loyaliteit aan de Aes Sedai en de Amyrlin. Mocht Siuan verstoten worden, kan Moiraine trouw aan haar als individu blijven. Haar geheime missie en liefde voor Siuan is nog intact.

Liandrin is een samenvoeging van twee personages uit de boeken, waarvan er eentje Siuan weet te verstoten. Dat zal nu ook gebeuren, maar niet zonder dat Siuan de hulp van Moiraine krijgt.

The Wheel of Time kan je bingen op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon, Robert Jordan, Aes Sedai

Populair nieuws