search
Netflix-serie in opspraak voor dierenmishandeling
Series / Nieuws

Netflix-serie in opspraak voor dierenmishandeling

De verantwoordelijke regisseur van de nieuwe Deense reeks is Nicolas Winding Refn...

Dierenrechtenorganisatie PETA is niet opgezet met een vaststelling die werd gedaan tijdens de productie van een nieuwe Deense Netflix-serie. Er werd immers duidelijk dat er tijdens de opnames van de reeks met opzet een varken zou zijn doodgeschoten.

Verantwoordelijke regisseur van de reeks is Nicolas Winding Refn. Hij is in het bijzonder bekend omwille van de film Drive die in het jaar 2011 op de markt verscheen. In deze serie waren de hoofdrollen weggelegd voor Carey Mulligan en Ryan Gosling. Inmiddels is de regisseur druk in de weer met de productie van een nieuwe Deense serie in opdracht van streamingdienst Netflix.

Scène moet minstens worden geschrapt
PETA benadrukt dat het contact heeft opgenomen met de boer die het varken aan de productie heeft geleverd. Deze persoon heeft het verhaal bevestigd. Dit is niet alleen in strijd met de richtlijnen van PETA, maar ook met de Deense wetgeving.

De Deense wet stelt duidelijk dat het verboden is om dieren te trainen evenals te gebruiken in shows, voor circusacts of filmopnames als het dier daardoor ongemak kan ervaren. Inmiddels wordt de zaak dan ook onderzocht door de Deense politie.

PETA vraagt ondertussen aan Netflix om in ieder geval de doelbewuste scène uit de reeks te schrappen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen