'Mad Men'-ster keert terug in 'Good Omens'

'Mad Men'-ster keert terug in 'Good Omens'

Jon Hamm krijgen we opnieuw te zien in het aanstaande tweede seizoen.

Bram de Groot, 18 december 2021 om 12:26

In het eerste seizoen van de komedieserie Good Omens keren hoofrolspelers Michael Sheen en David Tennant terug als respectievelijk Aziraphale and Crowley. Maar er zijn ook heel wat opvallende rollen voor andere sterren.
In het debuutseizoen zagen we Mad Men-ster Jon Hamm als het personage Gabriel. Hij is de leider van de legers uit de hemel. Hoewel Gabriel maar één keer in de originele roman wordt genoemd, was het de bedoeling dat zijn rol zou worden uitgebreid in het nooit voltooide boekvervolg.

Schrijver Neil Gaiman, van het boek en de serie, was uiteraard betrokken bij hoe het personage uitgebreid werd. In het boek was de Metatron de leider van de legers uit de hemel. "Good Omens 2 zou gewoon niet hetzelfde zijn zonder de verbazingwekkende Jon Hamm als Gabriel, de slechtste baas," aldus Gaiman.

Jon Hamm moest wel terugkeren
"Het verhaal dat Terry Pratchett en ik al die jaren geleden hebben geschreven, brengt ons nog steeds van het Londense Soho naar de hemel en de hel. Het is een genoegen voor mij om personages waar we van houden - of die we haten - terug te brengen, " aldus de schrijver.

"en nieuwe personages binnen te brengen, van de meest glanzende top vloeren van de hemel tot de meest bedompte kelders van de hel, om lief te hebben - of te haten, of lief te hebben om te haten of te haten om lief te hebben," sloot Gaiman af "Ze maken allemaal deel uit van de vreemde en ongewoon geliefde familie van Good Omens. "

Ook keert Doon Mackichan terug als Angel Michael en Gloria Obianyo als Uriel. Nieuwe rollen zijn voor Liz Carr (Saraqael), Quelin Sepulveda (Muriel) en Shelley Connhas als een [i]"sleutelfiguur uit de hel"
. seizoen één staat op Amazon Prime Video.Bron: Variety

Lees meer over: Good Omens, Michael Sheen, David Tennant, Amazon, BBC, Jon Hamm

Populair nieuws