'The Wheel of Time': Dit is het gruwelijke lot van alle mannelijke Aes Sedai

The Wheel of Time heeft alleen nog vrouwelijke Aes Sedai, met reden.

Jim Pedd, 28 december 2021 13:28

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de finale van het eerste seizoen van Amazon-serie The Wheel of Time wordt onthuld dat Lew Therin Telamon en 99 mannelijke Aes Sedai het opgenomen hadden tegen de Dark One. De serie legt echter niet uit wat er met hen gebeurd is.
Een van de geanimeerde shorts die bij de serie hoort legt wat van de geschiedenis van Lews Therin en hoe hij doordraaide, wat weer leidde tot het breken van de wereld. The Wheel of Time legt echter niet uit wat er gebeurt met de 99 anderen.

The Wheel of Time en de Age of Legends
De finale van het eerste seizoen van The Wheel of Time toonde glimpen van de Age of Legends, een tijd waarin mannelijke en vrouwelijke Aes Sedai samenwerken in harmonie voor een betere wereld.

Lews Therin staat er echter op om een groep Aes Sedai mee te nemen, mannen, om de Dark One voor altijd gevangen te zetten. De vrouwelijke Aes Sedai weigeren hem in die queeste te vergezellen. Zijn plan is verdoemd en iemand moet de rommel opruimen, zeggen zij.

Lews Therin en zijn mannelijke Aes Sedai weten de Dark One gevangen te zetten, maar in een laatste daad van wraak, weet de Dark One de mannelijke helft van de True Source te vervuilen. Als gevolg daarvan draaiden Lews en alle andere mannelijke Aes Sedai door. Allemaal verloren ze het als gevolg van de gecorrumpeerde bron van kracht.

Overigens werd Lews in de boeken niet vergezeld door 99 mannen. The Wheel of Time zie je op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Robert Jordan, Amazon, Prime Video, Rafe Judkins, Rosamund Pik, Aes Sedai

Populair nieuws