'The Book of Boba Fett' verandert het 'Star Wars'-canon

'The Book of Boba Fett' verandert het canon

The Book of Boba Fett voert een verandering van George Lucas definitief door.

Jim Pedd, 1 januari 2022 om 09:58

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het eerste hoofdstuk van The Book of Boba Fett neemt een ongebruikt idee van Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi. In de film zie je hoe Boba Fett in de Sarlacc-pit valt, ogenschijnlijk richting zijn dood.
Maar The Book of Boba Fett heeft een flashback naar de gebeurtenissen en laat zien hoe Boba Fett het allemaal wist te overleven. Een interessant moment voor fans van de franchise!

The Book of Boba Fett-onthulling
The Book of Boba Fett heeft een flashback naar 4 jaar na de Battle of Yavin en toont hoe Fett uit de buik van het beest weet te ontkomen. Regisseur Robert Rodriguez en schrijver Jon Favreau voegden een idee van Lucas toe aan het canon met de aflevering Chapter 1: Stranger in a Strange Land.

Lucas onthulde op de speciale dvd-release van Return of the Jedi dat hij overwogen had precies dit eerder al in beeld te brengen.

"In het geval van Boba Fett's dood, had ik als ik wist dat hij zo'n populair personage zou zijn, waarschijnlijk ervoor gekozen het opwindender te maken. Boba Fett is gewoon een van die minions, een hulpje en premiejager en slechterik," aldus Lucas.

"Ik heb overwogen een extra shot in Return of the Jedi te plaatsen waarin je hem uit het gat ziet kruipen. Maar dat voelde niet passend."

The Book of Boba Fett zie je op Disney+, waar elke vrijdag een nieuwe aflevering debuteert.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Book of Boba Fett, Star Wars, George Lucas, Disney Plus

Populair nieuws