search
'The Wheel of Time' maakt het zichzelf moeilijk bij seizoen 2
Series / Featured

'The Wheel of Time' maakt het zichzelf moeilijk bij seizoen 2

Het tweede seizoen van The Wheel of Time kan dit element niet zo makkelijk meer opbouwen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van het eerste seizoen van The Wheel of Time zet het verhaal van het tweede seizoen op. Maar maakt het ook veel minder waarschijnlijk dat het seizoen een accurate verfilming van het volgende avontuur van de personages wordt.

In de serie wordt aan het einde van het eerste seizoen het mysterie rond de Dragon Reborn opgelost; dat blijkt Rand al'Thor te zijn. Net als in het bronmateriaal is Lews Therin Telamon gereïncarneerd als Rand. Moiraine gelooft dat hij de Last Battle in kan luiden, maar dat blijkt slechts het begin.

The Wheel of Time seizoen 2
Het tweede seizoen van The Wheel of Time zal beginnen met de zoektocht naar Padan Fai, die Fai Dara verliet met de Horn of Valere en de dolk van Mat.

Dat is in lijn met het boek The Great Hunt, maar gecompliceerd door het einde. Veel van de personages die betrokken zijn bij de jacht op Fain, zullen nu namelijk niet beschikbaar zijn.

De groep die Fain op ging jagen bestond uit Rand, Mat, Perrin, Loial, Verin Mathwin, Lord Ingtar, Uno Nomesta en meer mensen. Maar Uno is nu dood (een van de slachtoffers van de verrassingsaanval van Fain), en Rand is weg. Loial leeft nog, maar die is zwaar gewond.

Daarmee lijkt de kans groot dat The Wheel of Time het verhaal een andere kant op neemt dan de boeken dat deden.

The Wheel of Time zie je op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen