Ook deze duistere held krijgt serie op HBO Max: 'Caped Crusader'

Ook Batman krijgt serie op HBO Max

Nee, deze animatieserie lijkt niet aan te sluiten op alle andere DC-series en films.

Bram de Groot, 9 januari 2022 14:19

HBO Max werkt aan heel wat live action-series en films. Deze gaan ze aankomende jaren lanceren om van de streamingdienst een nog groter succes te maken. Ook op het gebied van animatieseries zit de dienst niet stil.

Nu wordt duidelijk dat de streamer werkt aan een animatieserie over Batman, en deze moet de titel Batman: Caped Crusader krijgen. Opvallend nieuws is dat Ed Brubaker, de bekende comic book-schrijver, is toegevoegd aan het creatieve team.

Brubaker zal het schrijversteam gaan leiden als rechterhand van Bruce Timm. De animatieserie komt verder van de grote namen J.J. Abrams en Matt Reeves en dat lijkt een erg goed teken.

Batman: Caped Crusader
Batman: Caped Crusader krijgt tien afleveringen en naar verluidt zou de reeks inspiratie opdoen bij het succesvolle Batman: The Animated Series uit de jaren 90.

De serie zal "Batman en zijn iconische schurkengalerij opnieuw uitvinden met verfijnde verhalen, genuanceerde personages en intense actiescènes, allemaal in een visueel opvallende wereld."

De schrijver onthulde ook dat Caped Crusader een meer "pulpy kijk op het personage" zal zijn en dat deze een "nieuwe kijk op de wereld van Gotham," is, "in het verleden maar bekeken door een moderne lens."

Bron: THR

Lees meer over: Batman, Caped Crusader, Matt Reeves, JJ Abrams, Batman The Animated Series

Populair nieuws