Stuurt Warner aan op einde reguliere televisie?

Stuurt Warner aan op einde reguliere televisie?

De wereld van streaming wordt steeds groter, en de authentieke tv-zenders steeds kleiner?

Bram de Groot, 10 januari 2022 om 10:00

Warner Bros. is een groot merk, zeker als je weet dat boven de studio WarnerMedia staat en daar weer boven AT&T. De afgelopen periode richten de partijen zich vooral op één ding en dat is HBO Max. De streamingdienst moet het middelpunt worden van alle entertainment.
De keuze om de grote bioscoopfilms gelijk op HBO Max te zetten, lijkt een enorme belangrijke te zijn geweest om snel groei te kunnen maken. Er zijn nu al een kleine 75 miljoen abonnees wereldwijd. In 2022 wordt de dienst verder over de wereld uitgerold, ook in Nederland.

Einde van de tv-zenders?
Steeds meer content van de oorspronkelijke betaalzender wordt verplaatst naar (ook) HBO Max en dit lijkt ook met andere series te gebeuren die te zien zijn op andere zenders. Is de start van de verkoop van de gote zender The CW Television Network een eerste teken dat alles naar streaming gaat?

Het in 2006 gestartte The CW, onderdeel van WarnerMedia en ViacomCBS, wil Nexstar de tv-zender kopen. Mocht de zender worden verkocht, dan is nog onduidelijk hoe er wordt omgegaan met de tv-series en andere programma's wordt omgegaan. Waarschijnlijk zijn die rechten niet onderdeel van de verkoop.

Op The CW worden Arrowverse-series als The Flash en Batwoman uitgezonden, evenals Riverdale, Dynasty en Charmed.

Bron: The Wall Street Journal

Lees meer over: WarnerMedia, Arrowverse, The Flash, Batwoman, Dynasty, The CW, Riverdale

Populair nieuws