'Lucifer'-bedenker bedankt boycot-moeders voor al hun werk

Neil Gaiman weet wel hoe je een mooi sarcastisch bericht moet sturen.

Jim Pedd, 25-01-2022 06:00

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Neil Gaiman is dolblij met de vroege pogingen om Netflix-serie Lucifer te laten boycotten. Dat leidde ertoe dat hij er helemaal toe gezet was om van de serie een groot succes te maken. En hoe dat slaagde!
"Ik wil de One Million Moms formeel bedanken voor hun pogingen om Lucifer te verbieden voordat 'ie uitkwam. Hun boycot liet zien dat Sandman gearriveerd was als comic en ik wist dat het goed nieuws betekende voor onze spin-off op televisie," schrijft Gaiman.

Lucifer-succes
Gaiman reageerde daarmee op het nieuws van Nielsen dat Lucifer de meest bekeken serie in de Verenigde Staten van 2021 was. Die trok 18,3 miljoen minuten aan streams met zijn 93 afleveringen op Netflix.One Million Moms is een website die opgericht werd door de American Family Association, een fundamentalistische, christelijke en activistische organisatie met het doel om "de uitbuiting van kinderen" door de media te stoppen. Wat dat te maken heeft met het uitbrengen van de serie Lucifer is natuurlijk moeilijk te zeggen.

Wel riep de organisatie destijds, toen de serie in 2015 debuteerde op Fox, op tot een boycot omdat de serie "Satan zal verheerlijken als een vriendelijke persoon in mensenvlees". Ook claimde de organisatie dat Lucifer "het christendom disrespecteert en de bijbel belachelijk maakt."

Lucifer zie je in zijn geheel op Netflix.
Bron: CBR

Lees meer over: Neil Gaiman, Lucifer, Netflix, boycot

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Netflix-serie 'Who Killed Jill Dando?'

Recensie Netflix-serie 'Who Killed Jill Dando?'

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie