Waarom 'Dexter' zo controversieel eindigde

Waarom 'Dexter' zo controversieel eindigde

Seizoen 8 van Dexter kreeg een einde waar bijna niemand echt blij van werd.

Jim Pedd, 6 februari 2022 09:51

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Showrunner Scott Buck van Dexter seizoen 8 legt uit waarom hij voor het inmiddels heel erg controversiële einde van de serie koos. De serie met hoofdrol voor Michael C. Hall leverde eigenlijk al na het vierde seizoen - toen oorspronkelijk showrunner Clyde Phillips opstapte - flink in kwaliteit in.
In 2013 was de beruchte finale van Dexter te zien. Daarin neemt de seriemoordenaar afscheid van zijn zus Debra, laat hij zijn geliefde Hannah en zoon Harrison achter en verhuist hij naar Oregon om als houthakker aan de slag te gaan. De serie Dexter: New Blood was een prima nieuwe kans.

Dexter-einde
Tijdens een nieuw interview met Bloody Disgusting vertelde Scott Buck van seizoen 8 waarom hij de keuze maakte.

Dat blijkt uit noodzaak te komen, niet per se een creatieve keuze te zijn geweest. Showtime wilde namelijk het personage terug kunnen brengen en dus mocht Dexter niet dood. Buck bedacht zich dat Dex ook niet gearresteerd kon worden omdat spin-offs dan onmogelijk waren.

"Wat ik te horen kreeg dat ik niet mocht doen, was Dexter dood laten gaan. Showtime wilde hem terug kunnen brengen. Dus ik kon Dexter ook niet gevangen laten nemen. Want als hij dat werd, is hij de meest beruchte seriemoordenaar van de wereld en kan je nooit meer een aflevering maken waarin hij over straat loopt, want iedereen die hem ziet gaat hem herkennen. Dat leidde tot dit einde."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Dexter, Showtime, Michael C Hall

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws