'Dexter: New Blood' blijkt recordbrekende serie

De serie Dexter: New Blood scoort extreem goed bij de kijker.

Jim Pedd, 13 januari 2022 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Dexter: New Blood vestigt nieuwe kijkcijferrecords voor Showtime. De finale van het nieuwe seizoen was afgelopen zondag, op 9 januari, te zien en bracht het verhaal van de seriemoordenaar tot een einde na vijftien jaar verhalen.
De boel speelt zich een decennium na de finale van het achtste seizoen af. Daarin zie je hoe Dexter zijn dood in Miami in scène zet en verhuist naar Oregon om als houthakker aan de slag te gaan. In Dexter: New Blood woont 'ie in een klein stadje genaamd Iron Lake. Daar leeft hij onder de alias Jim Lindsay en gaat 'ie met de politiechef Angela Bishop.

Dexter: New Blood-kijkcijfers
Nu Dexter: New Blood voorbij is, kan je je afvragen hoe het ging met de kijkcijfers. Nou, extreem goed!

Dexter: New Blood blijkt met zijn tien afleveringen de meest bekeken serie ooit te zijn van Showtime. Er keken per week gemiddeld acht miljoen kijkers op alle platformen. De finale trok 3 miljoen kijkers, waarvan twee derde via streaming en on demand. 1 miljoen stemden dus live in op het kabelkanaal.

De finale van Dexter: New Blood is ook meer bekeken dan de finale van het derde seizoen van Homeland, dat in 2013 met 2,9 miljoen kijkers voorheen het meest bekeken tv-evenement van de zender was.

Dexter: New Blood zie je in Nederland bij de VPRO.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Dexter New Blood, Dexter, Showtime, kijkcijfers, michael c hall

Populair nieuws