search
Netflix gaat flink verliezen door verdwijnende series
Series / Nieuws

Netflix gaat flink verliezen door verdwijnende series

Netflix levert mogelijk heel wat abonnees in door het verdwijnen van bekende series.

Het ziet er niet gemakkelijk uit voor Netflix. The Guardian schrijft dat als het zo doorgaat, de streamingdienst tegen de 750.000 abonnees zou kunnen verliezen in het Verenigd Koninkrijk.

We wisten natuurlijk allemaal al dat Netflix niet eeuwig zou kunnen groeien. Waar de streamingdienst ooit goed scoorde met materiaal van andere bedrijven, zijn die nu zo langzamerhand allemaal begonnen met eigen streamingdiensten. Met grote gevolgen voor Netflix.

Minder abonnees
Netflix bleek afgelopen week de verwachtingen enorm te temperen. Het bedrijf denkt wereldwijd dit kwartaal de laagste groei sinds 2010 te boeken, wat komt doordat steeds meer series verdwijnen.

In het Verenigd Koninkrijk verliest Netflix vijf populaire series aan Disney+, waaronder Modern Family en How I Met Your Mother. Hier in Nederland staan die series al op de streamingdienst van The Mouse House.

Analisten schatten in dat Netflix in het Verenigd Koninkrijk tegen de 750.000 abonnees zou kunnen verliezen als gevolg van de verdwijnende series.

Momenteel is Netflix nog de grootste in het land, met 14 miljoen abonnees eind vorig jaar. Prime Video is de nummer 2 met 12,3 miljoen abonnees en Disney+ de derde met 4,7 miljoen abonnees.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen