Grote schurk van 'Obi-Wan Kenobi' onthuld

Het lijkt erop dat we weten wie de echte opperschurk van Obi-Wan Kenobi is.

Jim Pedd, 9 februari 2022 12:46

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De animatieserie Star Wars Rebels leverde een paar opvallende personages, waaronder de schurkachtige Grand Inquisitor. Hij bleek een van de grootste bedreigingen van het sterrenstelsel ver, ver weg.
Bespin Bulletin meldt nu dat de Grand Inquisitor te zien is in de Obi-Wan Kenobi-serie die Disney+ in mei schijnt te lanceren. En dat niet alleen: het personage zou gespeeld worden door Rupert Friend. Uiteraard is er nog geen bevestiging vanuit Lucasfilm.

Obi-Wan Kenobi-schurk
In de serie Rebels hadden de Inquisitors de taak om elke Jedi op te jagen en te vermoorden die Order 66 overleefd had. In dat opzicht is het niet heel verbazingwekkend dat de Grand Inquisitor ook te zien is in Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi heeft immers ook een rol voor Darth Vader en draait om de jaren die Obi-Wan doorbracht op woestijnplaneet Tatooine, waar hij waakte over de jonge Luke Skywalker.

De Grand Inquisitor is niet het eerste geanimeerde personage dat tot leven komt in live-action. Eerder zag het publiek ook Katee Sackhoff als Bo-Katan Kryze en speelde Rosario Dawson de rol van Ahsoka Tano.

We weten nog niet precies wanneer Obi-Wan Kenobi te zien is op Disney+, al schijnt dat in mei te zijn.
Bron: Comic Book

Lees meer over: Star Wars, Obi Wan Kenobi, Rupert Friend, Ewan McGregor, Disney Plus

Populair nieuws