search
'Shang-Chi'-duo maakt comic-serie voor Disney+
Series / Nieuws

'Shang-Chi'-duo maakt comic-serie voor Disney+

Destin Daniel Cretton en Michelle Yeoh maken nu een fantasyserie.

Shang-Chi-actrice Michelle Yeoh en regisseur Destin Daniel Cretton zullen weer samenwerken voor een nieuwe fantastische serie American Born Chinese, die zij gaan maken voor 20th Television en Disney.

Het wordt een actiekomedie die meerdere genres ontdekt en het is een bewerking van Gene Luen Yang's graphic novel door Kelvin Yu (Bob's Burgers) die eveneens fungeert als showrunner.

"Genre-hoppend"
De serie gaat over Jin Wang, een gemiddelde tiener die zijn sociale leven op de middelbare school combineert met zijn privéleven. Als hij op de eerste dag van het schooljaar een nieuwe buitenlandse student ontmoet, komen er nog meer werelden met elkaar in botsing wanneer Jin ongewild verstrikt raakt in een strijd tussen Chinese mythologische goden.

Yeoh speelt Guanyin, een vrouw die haar neef en Jin's vriend Wei-Chen helpt bij het ontdekken van de uitdagingen binnen de Amerikaanse middelbare school, terwijl ze haar geheime identiteit als de almachtige boeddhistische bodhisattva van Compassion behoudt.

Ben Wang, Yeo Yann Yann, Chin Han, Daniel Wu, Sydney Taylor en Ke Huy Quan hebben ook rollen, evenals voormalig Taekwondo-kampioen Jim Liu.

Volgend jaar op Disney+ te zien
Cretton regisseert en is samen met Melvin Mar, Jake Kasdan, Erin O'Malley, Asher Goldstein en Gene Luen Yang producent. De opnames beginnen al deze maand in Los Angeles. De serie debuteert waarschijnlijk in 2023 op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen