'Lord of the Rings'-makers reageren op keiharde kritiek

'Lord of the Rings'-makers reageren op kritiek

De Lord of the Rings-serie kon al op veel kritiek rekenen wegens de diverse cast.

Jim Pedd, 14 februari 2022 09:53

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Lord of the Rings: The Rings of Power is een van de meest geanticipeerde series van dit jaar. Hij komt exclusief naar Prime Video en de fantasyserie speelt zich af tijdens de Tweede Era van Midden-Aarde.

Daarmee is de The Lord of the Rings: The Rings of Power-serie een prequel op de films die we tot nu toe gezien hebben. Maar de serie heeft een redelijk diverse cast, al helemaal als je hem vergelijkt met de cast van de films van regisseur Peter Jackson.

Heel wat kritiek
Dat ervoor gekozen is om etnisch diverse acteurs te casten in The Lord of the Rings: The Rings of Power, leidde tot commentaar bij kijkers, die vinden dat het een vorm van geforceerde diversiteit is.

In een interview met Vanity Fair reageren de makers op dat commentaar.

"Voor ons voelde het alleen maar natuurlijk dat een verfilming van het werk van Tolkien zou reflecteren hoe de wereld er echt uit ziet," aldus producent Lindsey Weber. "Tolkien is voor iedereen. Zijn verhalen gaan over fictieve rassen die hun beste werk verrichten op het moment dat ze uit de isolatie van hun eigen culturen komen en samenwerken."

Mariana Rios Maldonado, geleerde in Tolkien, zegt: "Wie zijn die mensen die zich zo bedreigd voelen, of echt naar worden van het idee dat een elf zwart of latino of aziatisch is?"
Bron: Vanity Fair

Lees meer over: Lord of the Rings The Rings of Power, Lord of the Rings, Amazon, Prime Video, JRR Tolkien

Populair nieuws