Forse kritiek op 'Lord of the Rings'-serie van Prime Video

Forse kritiek op 'Lord of the Rings'-serie

Lord of the Rings heeft een diverse cast en dat snappen sommige fans niet.

Jim Pedd, 13 februari 2022 09:49

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Je moet nog tot 2 september wachten voordat je ook maar één aflevering kunt zien van Prime Video-serie Lord of the Rings: The Rings of Power. Maar er is nu al forse kritiek op de serie.
Vanity Fair kwam met de eerste foto's van de aankomende serie. Het blad schreef ook dat er 22 hoofdpersonen zijn in de serie en dat we heel wat verschillende verhalen gaan volgen. Die spelen zich "diep in de dwergenmijnen van de Misty Mountains tot de hogere politiek van het elfenkoninkrijk Lindon en het machtige, Atlantis-achtige menseneiland Númenor" af.

Diverse cast
De Amazon-serie heeft een behoorlijk diverse cast. Zo zie je Sophia Nomvete als eerste zwarte vrouw in de franchise die een dwerg speelt, en is Ismael Cruz Córdova de eerste zwarte man die een elf speelt in de franchise.

Wat uitvoerend producent Lindsey Weber betreft, "voelde het alleen maar als vanzelfsprekend om te reflecteren hoe de wereld er echt uit ziet. Tolkien is voor iedereen." En dus is ook besloten een brede en multiculturele cast te zoeken voor de serie.

Alleen lang niet iedereen is daar blij mee. Op sociale media maakten mensen castingkeuzes voor Lord of the Rings: The Rings of Power belachelijk en hadden ze met name commentaar op de diverse cast.

Lord of the Rings: The Rings of Power is op 2 september te zien en krijgt zondag de eerste echte trailer.
Bron: IndieWire

Lees meer over: Lord of the Rings The Rings of Power, Lord of the Rings, Amazon, Prime Video, JRR Tolkien

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws