'Breaking Bad' ook winnaar bij DGA Awards

'Breaking Bad' ook winnaar bij DGA Awards

De zegetocht gaat door.

Jim Pedd, 26 januari 2014 12:05

Net als bij de Golden Globes, de SAG Awards en de PGA, ging Breaking Bad er ook bij de Directors Guild of America Awards vandoor met de hoofdprijs. Vince Gilligan, de bedenker van de serie, regisseerde de laatste aflevering Felina, en werd daarvoor bekroond.
Waar Breaking Bad zoals verwacht in de dramacategorie won, was het in de comedycategorie 30 Rock dat de hoofdprijs kreeg. Beth McCarthy-Miller won voor de afleveringen Hogcock! en Last Lunch, de laatste twee afleveringen van de serie. In de categorie voor de beste regie van een voor televisie gemaakte film won Steven Soderbergh, voor Behind the Candelabra. Voor de film over Liberace wist hij sterren als Matt Damon en Michael Douglas te strikken.

Een Nederlands tintje zat er overigens ook bijna aan de avond. Regisseur Matthijs van Heijningen jr. viste achter het net tijdens het prijzengala. Hij kon winnen voor het maken van de reclame voor de PlayStation 4, waarin personages uit verschillende spellen Perfect Day van Lou Reed zingen. De prijs ging naar een reclame voor het cognacmerk Hennessy. Hieronder de reclame van Van Heijningen jr., die op YouTube al meer dan zestien miljoen keer bekeken is.


Mocht je benieuwd zijn naar de winnaars in de film-categorieën, verwijzen we je door naar FilmTotaal.

Lees meer over: dga awards, breaking bad, vince gilligan, 30 rock, behind the candelabra, stephen soderbergh, matthijs van heijningen jr

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws