Nederlandse stemmencast 'Over the Garden Wall' bekend gemaakt

De miniserie scoort bijzonder goed bij het grote publiek.

Jim Pedd, 03-03-2015 08:00

Cartoon Network begint eind deze maand voor het eerst in de geschiedenis van het kanaal met het uitzenden van een eigengemaakte miniserie, Over the Garden Wall. De Nederlandse stemmencast voor de show is nu bekend. De hoofdrol van Wirt wordt ingesproken door Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Verder is Clara Cleymans gecast als Beatrice en Julius de Vriend als het personage Greg.
De tiendelige serie volgt halfbroers Wirt (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) en Greg (Julius de Vriend), die totaal verschillend zijn. Wirt is de oudste en is graag op zichzelf. Hij houdt van poëzie en klarinet spelen, maar houdt dit geheim omdat hij niet gepest wil worden. Greg is de jongste broer en kent geen zorgen. Hij houdt van spelen en brengt zichzelf en anderen soms onbedoeld in gevaar. De broers komen vast te zitten in een mysterieuze wereld. Ze moeten het magische bos doorkruisen om hun weg naar huis terug te vinden. Gelukkig hoeven ze dit niet alleen te doen! Ze worden geholpen door een wijze oude houthakker, Woodsman (Lucas Dietens), en een irritante lijster, genaamd Beatrice (Clara Cleymans). Er reist ook nog een kikker met Greg mee, waar Greg via liedjes mee kan communiceren.

Het is voor kijkers die gebruik maken van UPC en Ziggo mogelijk om zelf te kiezen voor de Nederlandse of Engelse taalversie. In de Engelstalige versie worden stemmen ingesproken door Elijah Wood (Wirt), Collin Dean (Gregory) en Melanie Lynskey (Beatrice).

Over the Dargen Wall scoort bijzonder goed bij critici en het bredere publiek. Zo scoor de film op de IMDb al een 9,3. De serie is vanaf maandag 30 maart om 17:35 uur dagelijks te zien op Cartoon Network. De hele miniserie is als marathon te bekijken op zaterdag 4 april vanaf 09:30 uur en zondag 5 april vanaf 08:25 uur.

Lees meer over: Over the garden wall, cartoon network, miniserie, matthijs van de sande bakhuyzen, clara cleymans, julius de vriend, lucas dietens, elijah wood, collin dean, melanie lynskey

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Sex and the City' in echte leven: realityserie

'Sex and the City' in echte leven: realityserie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader