search
'Game of Thrones'-actrice over haar dode personage

'Game of Thrones'-actrice over haar dode personage

Game of Thrones kent natuurlijk heel wat sterfgevallen, maar deze was wel erg sneu.

Jim Pedd
Actrice Nell Tiger Free, die de rol van Myrcella Baratheon in de serie Game of Thrones, vertelt in een interview over haar emotionele dood in het vijfde seizoen van de televisieserie en hoe dat was om op te nemen.

Game of Thrones eindigde in 2019, maar weet nog altijd heel erg levend te zijn. HBO wil de wereld ook gaande houden en zet daarom in op spin-offs, waarvan er eentje House of the Dragon is.

Game of Thrones-dood
Game of Thrones is in zijn acht seizoenen natuurlijk bekend komen te staan om de hoeveelheid schokkende sterfscènes van personages. Denk maar aan Robb Stark en de Red Wedding.

Maar ook kleinere personages kwamen op verschrikkelijke wijze om het leven, waaronder Myrcella, gespeeld door Free. Zij was de dochter van Cersei Lannister en Jaime Lannister en werd vergiftigd door Ellaria Sand.

"Er zit veel gewicht aan die aflevering. Ik was 15 toen we dat op hebben genomen en er stond veel druk op. Je gaat dood in Game of Thrones en daar moet je goed werk mee verrichten. Ik was heel, heel nieuw in de acteerwereld en het was mijn eerste grote rol als jonge vrouw. Ik heb eerder werk gedaan maar als jonger meisje. Er stond dus veel druk op, ook omdat Nikolaj [Coster-Waldau] een erg bekende acteur was. Er stond veel druk op, elk moment natuurlijk. Maar Nikolaj was zo'n vriendelijke man. Hij was zo lief toen we dat opnamen. Maar om eerlijk te zijn vond ik het niet per se gemakkelijk."Aanbevolen artikelen