search
'The Lord of the Rings: The Rings of Power' komt mogelijk met bijzonderste personage
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' komt mogelijk met bijzonderste personage

Dat zou pas iets zijn waar fans benieuwd naar zijn van de Prime Video-serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Midden-Aarde staat bekend om zijn vele bijzondere wezens. J.R.R. Tolkien maakte er een enorm geheel van, waar de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power op in zal spelen.

De show van Prime Video is namelijk gebaseerd op de appendices van Tolkien en duikt iets dieper in de wereld en de geschiedenis daarvan. We zullen onder meer Sauron te zien krijgen, maar ook jongere versies van Galadriel en Elrond, leren verder Celebrimbor kennen, maar ontmoeten bijvoorbeeld ook Isildur. En heel wat nieuwkomers.

Ook Tom Bombadil?
Fans speculeren al een tijdje dat niemand minder dan Tom Bombadil ook in de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power te zien zal zijn. Of dat zo is weet niemand zeker, maar het zou wel tegemoet komen aan wensen van fans die het maar niets vonden dat Peter Jackson hem uit de films liet.

Gek was die keuze niet, want de ontmoeting van de jonge Hobbits met Bombadil in het eerste boek was een afleiding van het hoofdverhaal die voor enige vertraging zorgde.

Maar Bombadil is desondanks een enigma en een belangrijk mysterie voor Midden-Aarde kenners. Want Tolkien legde nooit uit wat hij nou eigenlijk was of waar Bombadil vandaan kwam.

Wel weten we dat hij vermoedelijk even oud is als de wereld zelf, want Bombadil kan zich die tijden nog herinneren. Hij voelt verder niets van de ring van Sauron en prikt gemakkelijk door magie.

Gespeculeerd wordt dan ook dat hij niemand minder dan Eru Ilúvatar is, de scheppende God van het universum van Tolkien. En dat hij The Stranger is, die we op een poster al zagen met een appel in zijn hand.

Of het zo is leren we hopelijk snel. The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen