'The Lord of the Rings'-fans spammen de trailer met een citaat: wat bedoelen ze?

'The Lord of the Rings'-fans spammen de trailer

Wat heeft dat citaat van J.R.R. Tolkien eigenlijk te betekenen en waarom gebruiken fans het?

Jim Pedd, 21 februari 2022 om 09:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Lord of the Rings: The Rings of Power-fans spammen de trailer die Prime Video vrijgaf tijdens de Super Bowl. Maar wat betekent het citaat dat de fans daarbij constant plaatsen eigenlijk?
De eerste beelden werden honderden miljoenen keren gezien. Op YouTube zijn er 17 miljoen views op het kanaal van Amazon en zie je meer dan 58.000 reacties. Velen daarvan gebruiken hetzelfde citaat.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-fans
De trailer van The Lord of the Rings: The Rings of Power geeft fans een eerste blik op een aantal van de belangrijkste beelden. Denk aan het koninkrijk Númenor, maar ook aan de dwergen-hallen van Khazad-dûm. Bovendien stelt de serie ons voor aan nieuwe personages als Halbrand en Disa, en zien we nieuwe versies van onder meer Elrond en Galadriel (in hun jonge jaren).

Meer dan 58.000 keer verscheen op de trailer van The Lord of the Rings: The Rings of Power een citaat: "Het Kwaad is niet bij machte zelf iets nieuws te scheppen. Het plagieert ‘het Goede’, door van een deel daarvan het tegendeel, het spiegelbeeld op te roepen."

Fans laten daarmee op de 51 seconden durende trailer zien dat ze het maar niets vinden. Onder de problemen die ze ermee hebben, is bijvoorbeeld het feit dat Galadriel een verkeerd wapen draagt op haar harnas en dat de serie er een stuk 'schoner' uitziet dan de filmtrilogie van Peter Jackson. Bovendien hebben personages een relatief modern kapsel en heeft Disa als vrouwelijke dwerg geen baard.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Lord of the Rings The Rings of Power, The Lord of the Rings, prime video, Amazon, Trailer, LOTR, JRR Tolkien

Populair nieuws