search
'The Mandalorian'-maker scoort gigantisch contract

'The Mandalorian'-maker scoort gigantisch contract

Jon Favreau krijgt een enorm groot contract voor zijn toekomst binnen Disney+.

Jim Pedd
Jon Favreau scoort enorm goed met de serie The Mandalorian op Disney+. Sindsdien is hij een vaste aanwezige in de Star Wars-franchise en scoort hij goed met spin-off serie The Book of Boba Fett.

De site Puck dook eens in het type contract dat Disney met zijn creatievelingen sluit. Het blijkt dat deze contracten lang niet altijd heel voordelig voor de mensen die ze sluiten met de filmstudio zijn. Sterker nog: Puck schrijft dat Disney zelfs bekend staat als een van de meest zuinige studio's.

Star Wars-contract
In het artikel, dat dus dieper duikt in de contracten van Disney, lezen we ook dat Favreau oorspronkelijk voor slechts één seizoen getekend had.

Maar The Mandalorian bleek immens populair, waarna besloten werd om meteen een tweede (en inmiddels derde) reeks te bestellen en te maken. Er wordt ook gekeken naar een spin-off rond Ahsoka Tano en meer materiaal.

Hoe dan ook meldt Puck ook dat Favreau doordat hij zo'n kleine deal had, een "gestoorde deal" sloot om bonussen te krijgen voor elke aflevering die hij regisseerde of schreef.

Tegelijk blijkt Favreau ook niet te mogen delen in de inkomsten uit merchandise die Disney verkoopt op basis van de vele personages.

Helaas wilde Favreau niet reageren op het bericht van Puck, dus we weten niet of dit allemaal echt klopt. Maar we weten dat George Lucas zijn fortuin opbouwde door de merchandise-rechten voor zichzelf te houden. Zoiets zou ook nu prima kunnen werken.

The Mandalorian zie je op Disney+.Aanbevolen artikelen