search
'Star Trek: Picard' seizoen 2 is niet wat je denkt
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' seizoen 2 is niet wat je denkt

De serie Star Trek: Picard vertelt in zijn nieuwe seizoen een verhaal van vergiffenis en redemptie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard keert deze week terug met zijn tweede seizoen. Dan moet Jean-Luc Picard een heel nieuw leven leiden en lijkt hij voor het eerst klaar te zijn voor romantiek.

Co-bedenker en mede showrunner Akiva Goldsman vertelt dat het nieuwe seizoen dieper duikt in waar Picard door draaiende blijft. Dat betekent ook dat we delen van hem leren kennen die echt geheel nieuw zijn.

Star Trek: Picard seizoen 2
"Ik denk dat seizoen 1 draaide om wederopstanding. En dit seizoen is het van redemptie," aldus Goldsman. "Ik denk dat we er dieper in duiken en dat we nu zowel in tijd als geest en psychologie terug gaan, dieper naar binnen kijken en terug kijken."

Dat terug in de tijd is natuurlijk letterlijk, want Star Trek: Picard seizoen 2 draait om tijdreizen. En we zien de Borg Queen, wat dit ook een spiritueel vervolg op Star Trek: First Contact maakt, net als het eerste seizoen verhaallijnen van Star Trek: Nemesis incorporeerde.

"Ik denk het niet, al moet ik zeggen dat het wel echt geldt voor het eerste seizoen. Ik denk dat wat afsluiting nodig was, en dat iedereen op een passendere manier afscheid moest kunnen nemen van Data. Dat gebeurde nu dus, en was een terrein waar we opnieuw naar wilden kijken. Dat brengt ons tot het hart van Picard en dat is volgens mij nieuw terrein."

Star Trek: Picard zie je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen