search
Netflix verfilmt weer een enorm geliefde comic!

Netflix verfilmt weer een enorm geliefde comic!

Na The Umbrella Academy en Jupiter's Legacy komt Netflix met nog meer toffe comic-series.

Jim Pedd
Netflix steunt weer enorm op de wereld van comics voor succesvol te lanceren series. De streaminggigant scoorde al goed met comic-verfilmingen.

Denk bijvoorbeeld maar aan de grote hitserie The Umbrella Academy, dat met groot succes de comics van Gerard Way tot leven bracht. Een andere serie waarmee Netflix hoopte succesvol een franchise te lanceren is Jupiter's Legacy dat na 1 seizoen al strandde. Maar er is meer op komst.

Nieuwe comic-serie
Netflix komt volgens Deadline met een serie genaamd Bodies. De dramaserie is een verfilming van de gelijknamige achtdelige serie van de in 2021 overleden schrijver Si Spencer.

Het gaat om een comic die uitgegeven is door Vertigo en een behoorlijk opvallende, "mind-bending, genre-twisting" misdaadthriller is en die om vier detectives in vier tijden in de geschiedenis van Londen draait.

We volgen de overachiever Edmond Hillinghead uit de jaren 1890, de opvallende en knappe avonturier Karl Whiteman uit de jaren veertig, de kickass detective Shahara Hasan uit de jaren 2010 en Maplewood, een man in het post-apocalyptische 2050.

Bodies krijgt acht afleveringen en wordt gemaakt door Paul Tomalin. Producenten van de serie zijn Will Gould en Frith Tiplady. Verder regisseren Marco Kreutzpaintner en Haolu Wang afleveringen en schrijft Danusia Samal samen met Tomalin de scenario's.Aanbevolen artikelen