search
'Game of Thrones'-acteur John Stahl overleden
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-acteur John Stahl overleden

De acteur speelde Rickard Karstark in vijf afleveringen van Game of Thrones.

Vandaag is duidelijk geworden dat acteur John Stahl is overleden. De meeste mensen zullen de Schotse acteur kennen uit Game of Thrones. Stahl speelde in vijf afleveringen de rol van Rickard Karstark, de Lord van Karhold en een van de belangrijkste Stark-vazallen.

Je zag Stahl in de afleveringen "A Man Without Honor", "The Prince of Winterfell", "Valar Dohaeris", "Dark Wings, Dark Words" en "Kissed by Fire".

De acteur is uiteraard ook bekend van heel wat andere series, zoals High Road waarin hij te zien was in 114 afleveringen. Duidelijk zijn grootste rol. Ook in series als Taggart, Resort to Murder, Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes en Midsomer Murders was Stahl te zien.

Op het witte doek was de acteur minder vaak te zien. De afgelopen jaren dook hij op in onder meer Victoria & Abdul, Mary Queen of Scots en A Castle for Christmas. Ook was hij op het toneel te zien.

John Stahl overleden op 68 jarige leeftijd
Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van John Stahl. We hebben het geluk gehad om met John samen te werken aan Mary Stuart en The James Plays. Zijn heengaan is een groot verlies voor de industrie en hij zal erg gemist worden," is de reactie van de "‹"‹National Theatre of Scotland. "Onze gedachten zijn bij zijn dierbaren."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen