Netflix wordt voor veel mensen binnenkort flink duurder

Netflix wordt voor veel mensen binnenkort duurder

En dat gebeurt als je meerdere mensen buiten je huishouden mee laat kijken.

Bram de Groot, 17 maart 2022 11:46

De afgelopen jaren hebben heel wat vrienden en familieleden van abonnees van Netflix mee kunnen profiteren van de content van de streamingdienst. Maar ook daarvoor zal binnenkort betaald moeten worden.

Netflix gaat namelijk in drie landen testen met een tarief voor meekijkers. Voor kijkers op het abonnement buiten het huishouden van abonnees rekent namelijk een extra tarief van zo'n drie dollar.

De test vindt komende periode plaats in de landen Chili, Costa Rica en Peru. De directeur productinnovatie Chengyi Long bij Netflix, zei tegen Variety dat "het delen van het wachtwoord moet kunnen, maar daarvoor moet dan wel wat extra voor betaald worden."

"We hebben het mensen die samenwonen altijd gemakkelijk gemaakt om hun Netflix-account te delen, met functies zoals aparte profielen en meerdere streams in onze Standard- en Premium-abonnementen," meent Long.

"Hoewel deze functies enorm populair zijn, hebben ze ook voor verwarring gezorgd over wanneer en hoe Netflix kan worden gedeeld," aldus Wong. "Als gevolg hiervan worden accounts gedeeld tussen huishoudens, wat een impact heeft op ons vermogen om te investeren in geweldige nieuwe tv-series en films voor onze leden."

Bron: Variety

Lees meer over: Netflix

Populair nieuws