search

Ons nieuws van donderdag 17 maart 2022

Recensie Netflix-serie 'The Guardians of Justice'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Guardians of Justice'

Deze vermoeiende kijkervaring vormt een nieuw dieptepunt in het superheldengenre.

Regie: Adi Shankar | Cast (stemmen): Will Yun Lee (Marvelous Man), Dallas Page (Knight Hawk), Sharni Vinson (The Speed), Derek Mears (Awesome Man), Tiffany Hines (Black Bow), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 21-36 minuten | Jaar: 2022

Niemand zal ontkennen dat Adi Shankar een groot superheldenfanaat is. De Indiaas-Amerikaanse producent maakt zijn regiedebuut met The Guardians of Justice, een serie die zich probeert op te trekken aan de successen van Marvel en DC, maar jammer genoeg elke vorm van budget of talent mist om dat te bewerkstelligen. Daarmee bereikt Shankar eigenlijk het tegenovergestelde van wat hij voor ogen had: het creëren van een hoogtepunt in het superheldengenre.

De serie opent in 1947. De voor dood achtergelaten Adolf Hitler blijkt springlevend en keert terug als cyborg om de Derde Wereldoorlog te ontketenen. Gelukkig schiet Marvelous Man de noodlijdende mensheid te hulp door in een spandex-outfit met wapperende rode cape heen en weer te zoeven en zijn laserogen te gebruiken. De oorlog wordt zo in één 'fucking' dag beëindigd, aldus de voice-over.

Maar veertig jaar later, in 1987, begint die eindeloze reeks van smetteloze successen zijn tol te eisen op Marvelous Man, waardoor hij in een zware depressie belandt. De spierbundel pleegt voor het oog van miljoenen mensen live op televisie zelfmoord, maar de omstandigheden waarin hij dat doet zijn dermate verdacht dat Knight Hawk (een superheld die eruitziet als een kwaadaardige Meneer de Uil uit De Fabeltjeskrant) besluit een onderzoek te starten.

Zie daar de blauwdruk van Watchmen: een schets van een alternatieve Amerikaanse geschiedenis waarin de dreiging van een kernoorlog immanent is en gelijktijdig wat detectivewerk moet worden verricht naar aanleiding van een gedode superheld. The Guardians of Justice doet qua uitvoering echter meer denken aan de Iron Sky-films en de YouTube-hit Kung Fury, waarin onder andere nazi's en dinosauriërs samen het scherm moesten delen in een heerlijk idiote jarentachtigmix.

Op papier heeft Adi Shankars serie dus genoeg in huis om een publiek te bekoren dat met nostalgische gevoelens terugkijkt naar de jaren tachtig, dat gouden tijdperk van 8-bit-videogames, handgetekende animaties en synthesizers. Al die elementen en nog veel meer dingen komen terug in The Guardians of Justice, maar het is zo'n storm van hyperactieve beelden geworden dat zelfs een afleverinkje van circa dertig minuten als een vermoeiende exercitie kan aanvoelen.

Shankar gaat nogal wild tekeer met de montageschaar. Hij wisselt live-actionbeelden in zeer hoog tempo af met verschillende vormen van animatie, maar zijn wens om zo excentriek mogelijk uit de hoek te komen, speelt de serie eigenlijk al meteen parten. Die exorbitante stijlenmix is namelijk zó overheersend dat de plot nog maar nauwelijks te volgen is en de superhelden compleet inwisselbaar worden.

En dan is een cynisch, vloekend en sigaren rokend hoofdpersonage als Knight Hawk van zichzelf eigenlijk al niet bijster interessant. Naast het belegen spel van acteur Dallas Page doet ook zijn outfit bespottelijk aan. Knight Hawks borstplaat en armbeschermers zijn overduidelijk gemaakt van karton of papier-maché, wat zijn statuur als meest gerespecteerde superheld ná Marvelous Man niet bepaald ten goede komt.

Dit soort gebreken zijn tekenend voor The Guardians of Justice, een houtje-touwtjeproductie die van dubieuze keuzes aan elkaar hangt. Sommige vondsten willen nog wel aardig uitpakken, zoals de bloederige eindbazengevechten die consequent worden aangekondigd met de titelkaart 'Boss fight!', maar na een keer of drie ben je daar eigenlijk ook wel weer klaar mee. Die knokpartijen í  la Street Fighter vervelen snel.

De tocht voert de gemaskerde wreker Knight Hawk door de duistere steegjes van zijn metropool, op een vergelijkbare manier als de vleermuisman in het onlangs verschenen The Batman. Maar waar de film van Matt Reeves zijn kaarten op begrijpelijke wijze uitspeelt om grootschalige corruptie aan het licht te brengen, blijft The Guardians of Justice vooral een enorme warboel. Cliffhangers komen uit de lucht vallen – wat ergens een goed teken is – maar maken totaal niet nieuwsgierig naar de volgende aflevering. En dan is de ontknoping ook nog eens ontzettend vergezocht. Een nieuw dieptepunt in het superheldengenre.

★☆☆☆☆

The Guardians of Justice is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De Vlaamse topserie 'Grond'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De Vlaamse topserie 'Grond'

De serie is afkomstig van het bekende duo Adil El Arbi en Bilall Falla...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Vlaamse serie Grond wist in eigen land heel wat lovende kritieken te scoren. Nu is het aan de Nederlandse Netflix-abonnees om kennis te maken met deze serie afkomstig van de hand van Adil El Arbi en Bilall Falla.

In de serie Grond heeft Ismael (Yassine Ouaich) een geweldig idee. Wanneer een moslim in België komt te overlijden moet de familie doorgaans beslissen waar hij of zij begraven zal worden. In België of in Marokko. Wat echter wanneer je de heilige grond van Marokko naar België zou kunnen halen?

Bad Boys for Life
De serie is dus afkomstig van het bekende duo Adil El Arbi en Bilall Falla. Zij zijn onder meer bekend van de regie van de films Bad Boys for Life en Patser.

De cast bestaat naast Ouaich bovendien uit namen als Ward Kerremans, Saïd Boumazoughe, Ben Hamidou, Charlotte de Bruyne, Tom Vermeir en Ahlaam Teghadouini.

Het eerste seizoen van de serie Grond bestaat uit in totaal acht afleveringen en is vanaf nu volledig te bekijken op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige serie 'Rocket Power' onderweg naar Videoland
Series / Nieuws

Volledige serie 'Rocket Power' onderweg naar Videoland

Alle seizoenen van de populaire animatieserie zijn binnenkort te bekijken bij Videoland...

Geoffrey Ketels
De animatieserie Rocket Power was in het verleden een grote hit. Nu heeft Videoland besloten om dat heerlijke nostalgische gevoel terug te brengen. De volledige animatieserie verschijnt namelijk binnenkort op de streamingdienst.

In de serie Rocket Power maken we (terug) kennis met Otto Rocket en zijn zus Reggie. Samen wonen ze met hun vrienden Maurice Rodriquez en Sam Dullard in een stad aan de kust. Het groepje houdt ervan om extreme sporten te beoefenen. Denk hierbij niet alleen aan skateboarden en surfen, maar ook aan ijshockey spelen.

Films
De animatieserie was bij haar lancering een groot succes. Er verschenen dan ook verschillende films waaronder bijvoorbeeld Rocket Power: Race Across New Zealand en Rocket Power: Island of the Menehune.

Tot op dit ogenblik werd er niet bekend gemaakt dat ook deze films op weg zijn naar de streamingdienst. Dat geldt dus wel voor alle vier de seizoenen van de animatieserie.

Alle seizoenen van Rocket Power zijn bij Videoland te bekijken vanaf 30 april van dit jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-finale wordt door deze man gemaakt
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-finale wordt door deze man gemaakt

Greg Nicotero mag de finale van The Walking Dead regisseren van AMC.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead bevindt zich momenteel midden in de opnames van de finale van zijn elfde seizoen. Dat is niet alleen de finale van een seizoen, maar ook van de complete televisieserie van AMC.

ComicBook.com meldt nu dat de finale van The Walking Dead geregisseerd wordt door niemand minder dan Greg Nicotero. Hij regisseerde al een aantal van de best ontvangen en grootste afleveringen van The Walking Dead, waaronder de seizoens- en mid-seizoens premières en finales. Nicotero is ook een van de producenten van The Walking Dead en al sinds 2010 betrokken om onder meer de Walkers en Shiva de tijger tot leven te brengen.

The Walking Dead-finale
In een recent interview vertelde Nicotero nog dat hij het moeilijk zou vinden om afscheid te nemen van iedereen bij de serie.

"Alleen al het idee dat alles wat we gedaan hebben, alles waar we aan gewerkt hebben, tot een einde komt. Ik denk dat tegen de tijd dat we bij de finale aanbeland zijn, het zwaar wordt om afscheid te nemen van al deze mensen," aldus de regisseur en producent.

"Ik heb dan een derde van mijn carrière aan The Walking Dead gewerkt. Mijn kinderen zijn er opgegroeid, ik heb mensen zien trouwen. Norman kreeg een baby. Sonequa, Alanna, Christian kregen allemaal kinderen. Al die mensen die ik ontmoet heb, met wie ik gewerkt heb, zijn ouder geworden en hebben een gezin gesticht."

Gelukkig voor Nicotero blijft de The Walking Dead-franchise voorlopig bestaan met ten minste drie nieuwe spin-off series.

The Walking Dead zie je nu op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
William Shatner reageert op de nieuwe Kirk in 'Star Trek: Strange New Worlds'
Series / Nieuws

William Shatner reageert op de nieuwe Kirk in 'Star Trek: Strange New Worlds'

Star Trek: Strange New Worlds heeft een nieuwe acteur die de rol van James T. Kirk speelt.

Door de jaren heen hebben we heel wat acteurs de rol van Batman, Spider-Man en James T. Kirk zien spelen. Binnenkort neemt een nieuwe Kirk plaats in de Enterprise, gespeeld door Paul Wesley.

Wesley neemt de rol over van William Shatner als televisieacteur, waar Chris Pine de iconische filmrol vormgeeft op het witte doek. Inmiddels heeft ook Shatner gereageerd op de casting van Wesley en hij reageert positief!

William Shatners reactie
De acteur reageerde als volgt op Twitter:De nieuwe Kirk debuteert in Star Trek: Strange New Worlds en wordt dus gespeeld door The Vampire Diaries-ster Paul Wesley. Hier is Kirk nog niet de kapitein van het schip en is die rol voor Captain Christopher Pike.

Pike wordt weer gespeeld door Anson Mount, die eerder de rol van Pike speelde in de serie Star Trek: Discovery.

Kirk was toen nog niet te zien. Maar nu keert hij dus wel terug in de nieuwe televisieserie van Paramount+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mike Myers in trailer illuminati-komedie 'The Pentaverate' van Netflix
Series / Nieuws

Mike Myers in trailer illuminati-komedie 'The Pentaverate' van Netflix

The Pentaverate is een nieuwe komedieserie met de acteur uit Austin Powers.

Zou de illuminati bestaan en zou deze al honderden jaren een groots plan uitvoeren om de wereldmacht te grijpen. Het houdt vele mensen al lange tijd bezig. De nieuwe Netflix-komedie The Pentaverate werpt een blik op de complottheorie.

Het is niemand minder dan Mike Myers (Austin Powers) die de serie bedacht. Hij zou maar liefst zeven personages spelen. Er zijn ook rollen voor onder meer Ken Jeong, Keegan-Michael Key, Debi Mazar, Richard McCabe, Jennifer Saunders en Lydia West.

Vanaf 5 mei kijk je The Pentaverate
De regie van de serie lag in handen van regisseur Tim Kirkby (Fleabag, Veep) en er verschijnen op 5 mei een behapbare zes afleveringen op Netflix. Hieronder de eerste teaser.De serie The Pentaverate volgt een onwaarschijnlijke Canadese journalist die verwikkeld is in een missie om de waarheid te achterhalen. Ook moet hij de wereld te redden van de gelijknamige vijfkoppige Illuminati-achtige organisatie. Deze beïnvloedt al eeuwenlang de wereld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brute beelden uit 'We Own This City' van 'The Wire'-makers
Series / Trailer

Brute beelden uit 'We Own This City' van 'The Wire'-makers

De eerste teaser staat online voor de misdaadserie We Own This City.

De veelbelovende nieuwe misdaadserie We Own This City komt steeds iets dichterbij. De miniserie van komt van het team achter de succesvolle, vergelijkbare serie The Wire. Ook van HBO. Nu hebben we de eerste teaser.

We Own This City komt van David Simon en George Pelecanos en is gebaseerd op het boek We Own This City: A True Story of Crime, Cops and Corruption van Justin Fenton. Een belangrijke rol is weggelegd voor Jon Bernthal als het centrale figuur Sgt. Wayne Jenkins.

Andere rollen komen van onder meer Wunmi Mosaku, Jamie Hector, McKinley Belcher III, Darrell Britt-Gibson en Josh Charles.

Eerste teaser voor We Own This City
Hieronder zie je nu de teaser trailer voor We Own This City. Op 25 april start We Own This City op HBO en niet veel later zal deze te streamen zijn op HBO Max.De serie toont de opkomst en ondergang van de Gun Trace Task Force van de politie van Baltimore. Het werpt een blik op de corruptie en de morele ineenstorting die een Amerikaanse stad overkwam waarbij het drugsverbod en massa-arrestaties werden verdedigd ten koste van het daadwerkelijke politiewerk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wordt voor veel mensen binnenkort flink duurder
Series / Nieuws

Netflix wordt voor veel mensen binnenkort flink duurder

En dat gebeurt als je meerdere mensen buiten je huishouden mee laat kijken.

De afgelopen jaren hebben heel wat vrienden en familieleden van abonnees van Netflix mee kunnen profiteren van de content van de streamingdienst. Maar ook daarvoor zal binnenkort betaald moeten worden.

Netflix gaat namelijk in drie landen testen met een tarief voor meekijkers. Voor kijkers op het abonnement buiten het huishouden van abonnees rekent namelijk een extra tarief van zo'n drie dollar.

De test vindt komende periode plaats in de landen Chili, Costa Rica en Peru. De directeur productinnovatie Chengyi Long bij Netflix, zei tegen Variety dat "het delen van het wachtwoord moet kunnen, maar daarvoor moet dan wel wat extra voor betaald worden."

"We hebben het mensen die samenwonen altijd gemakkelijk gemaakt om hun Netflix-account te delen, met functies zoals aparte profielen en meerdere streams in onze Standard- en Premium-abonnementen," meent Long.

"Hoewel deze functies enorm populair zijn, hebben ze ook voor verwarring gezorgd over wanneer en hoe Netflix kan worden gedeeld," aldus Wong. "Als gevolg hiervan worden accounts gedeeld tussen huishoudens, wat een impact heeft op ons vermogen om te investeren in geweldige nieuwe tv-series en films voor onze leden."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Defenders Saga' verhuist naar Disney+, maar niet in Nederland?
Series / Nieuws

'The Defenders Saga' verhuist naar Disney+, maar niet in Nederland?

De Marvel-helden zijn nu weg van Netflix en op Disney+ in enkele landen.

Even geleden werden de verschillende Marvel/Netflix-series van Netflix verwijderd. Gisteren verscheen de geliefde reeks op Disney+ in onder meer de States, maar in Nederland zal dat vermoedelijk voorlopig niet gebeuren.

We hebben het uiteraard over de vaak gewelddadige series Daredevil, Jessica Jones, The Punisher, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders. Er stonden op Netflix in totaal dertien seizoen die van 2015 tot 2019 verschenen.

In onder meer de States staan deze series nu op Disney+. Dit wordt bevestigd middels onderstaande promo waarin alle helden voorbijkomen. De series zijn ook in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland op Disney+ te zien.

Wanneer in Nederland?
Nog altijd is onbekend wanneer The Defenders Saga zoals de reeks nu op Disney+ wordt genoemd op de Nederlandse Disney+ komt te staan. Het zal ongetwijfeld met rechten te maken hebben.

Naar verluidt zouden we de series voor het einde van 2022 ook in Nederland kunnen kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' laat ons mogelijk eindelijk Anchorhead zien
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' laat ons mogelijk eindelijk Anchorhead zien

Het zou zomaar eens kunnen dat we eindelijk Anchorhead te zien krijgen in Obi-Wan Kenobi.

Zelfs de meest fanatieke Star Wars-fans onder ons zullen niet allemaal van Anchorhead gehoord hebben. Het is een locatie op Tatooine die we nog nooit gezien hebben, maar daar zou met Obi-Wan Kenobi weleens verandering in kunnen komen.

Als we Star Wars News Net mogen geloven, dan zouden we zomaar eens Anchorhead kunnen gaan zien in Obi-Wan Kenobi. Dit is een locatie op Tatooine die we nog nooit gezien hebben, maar door Luke Skywalker werd benoemd in de eerste Star Wars-film: Episode IV: A New Hope.

Anchorhead in Obi-Wan Kenobi?
Anchorhead dient als een transportatieplek voor Tatooine, vanaf waar bezoekers komen en gaan op Tatooine. Dit zei Luke Skywalker in A New Hope: "Look, I can take you as far as Anchorhead. You can get a transport there to Mos Eisley or wherever you're going."

Het is niet zo gek om te denken dat we een dergelijke locatie voor het eerst te zien krijgen in Obi-Wan Kenobi. Tenslotte kregen we in zowel The Mandalorian als The Book of Boba Fett verschillende locaties te zien waar we al eerder van gehoord hadden, maar die we nog nooit gezien hadden.

Bovendien hebben de bovengenoemde series ons al veel van Tatooine laten zien, waardoor het lastig zal worden voor Obi-Wan Kenobi om origineel te blijven als ook hij weer zijn meeste tijd doorbrengt op de zandplaneet.

Obi-Wan Kenobi gaat 25 mei van start op Disney Plus. De serie bestaat uit 6 afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sam Elliott bekritiseert 'Yellowstone' en noemt het een soap opera
Series / Nieuws

Sam Elliott bekritiseert 'Yellowstone' en noemt het een soap opera

Acteur Sam Elliott van de serie 1883 bekritiseert Yellowstone door te zeggen dat hij er niets aan vindt.

Sam Elliott van de Yellowstone prequel-serie 1883 heeft zich negatief uitgelaten over Yellowstone. Zo vindt hij de serie te veel op Dallas lijken, en vergelijkt hij het met een soap opera.

Onlangs kwam Sam Elliott al in het nieuws vanwege negatieve opmerkingen over The Power of the Dog. In hetzelfde interview tijdens de WTF podcast heeft Elliott het ook over Yellowstone, waar hij zich ook negatief over uitlaat. Hij zegt het volgende:

Sam Elliott over Yellowstone
"Ik ben geen Yellowstone-fan. Ik kijk Yellowstone niet. Ik hou van Costner. Er zitten een hele hoop goede mensen in de cast, met enkelen heb ik eerder al gewerkt - niets tegen hen - maar het is gewoon iets te veel zoals Dallas voor mij."

Daarnaast vergelijkt Elliott de serie met een soap opera. De vergelijking die Elliott maakt met Dallas is zeker niet onterecht, hoewel de toon van beide series wel anders is. Dallas is daadwerkelijk een soap opera, terwijl Yellowstone een serieuzere dramaserie is.

Het blijft opmerkelijk dat Elliott Yellowstone zo heftig bekritiseert, aangezien hij in de spin-off serie 1883 speelt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix brengt grote verandering aan in 'The Umbrella Academy'
Series / Nieuws

Netflix brengt grote verandering aan in 'The Umbrella Academy'

Seizoen 3 van de serie The Umbrella Academy van Netflix krijgt een heel andere rating.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog een paar maanden wachten en dan is het derde seizoen van The Umbrella Academy te zien op Netflix. Nu blijkt dat de rating daarvoor, de kijkwijzer, veranderd is. In eerste instantie had de serie een TV-14 rating, die nu TV-MA gemaakt is.

De serie The Umbrella Academy is gebaseerd op de graphic novels van Gabriel Bá en Gerard Way en volgt de avonturen van zeven kinderen die geadopteerd worden door een miljardair, Sir Reginald Hargreeves.

The Umbrella Academy seizoen 3
The Umbrella Academy eindigde zijn tweede seizoen nog met de terugkeer van zijn helden naar het heden, waar zij erachter komen dat de tijdlijn echt compleet veranderd is.

Nu is er een alternatieve Academy: de Sparrow Academy. Daarmee verkent de serie The Umbrella Academy in het nieuwe seizoen de comics Hotel Oblivion, die de Sparrow Academy introduceren.

TV Parental Guidelines meldt nu dat de serie een heel nieuwe rating heeft. Hij was ooit TV-14, wat betekent dat kinderen van boven de 15 de serie prima kunnen kijken, maar dat er grof taalgebruik in zit. De TV-MA rating betekent dat de serie een rating krijgt die bij films een R-Rating zou worden genoemd en betekent dat er grof geweld in zit, seksueel expliciet materiaal en grof taalgebruik.

The Umbrella Academy zie je op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ brengt Marvel-ster terug in 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Disney+ brengt Marvel-ster terug in 'Secret Invasion'

Samuel L. Jackson onthulde dat Don Cheadle een rol heeft in de nieuwe serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Samuel L. Jackson laat officieel weten dat Don Cheadle te zien is als War Machine in Secret Invasion. De serie is groter dan alle andere Marvel-series die tot nu toe verschenen.

Secret Invasion werd eind 2020 aangekondigd en brengt Jackson terug als Nick Fury, in wat zijn eerste hoofdrol in het Marvel Cinematic Universe is. De serie baseert zich op de gelijknamige Marvel-comics, en vertelt het verhaal van een Skrull-invasie op Aarde.

Secret Invasion-terugkeer
De Disney+-serie Secret Invasion heeft een behoorlijk indrukwekkende cast verzameld en vormt bijvoorbeeld het Marvel-debuut van Emilia Clarke, Kingsley Ben-Adir en Olivia Colman. Secret Invasion brengt ook franchiseveteranen terug. Naast Jackson zien we ook Ben Mendelsohn en Cobie Smulders en zelfs Martin Freeman is te zien.

Jackson zit dus op het spoor waarin hij Secret Invasion-castleden onthult. Tijdens de Happy Sad Confused podcast vertelde hij zelfs dat Don Cheadle een rol heeft:

"Don, Don Cheadle. Ik heb Don, met wie ik graag golf. Ik realiseerde het mij niet, maar pas toen we dit maakten, wist ik: 'Wij hebben nooit samengewerkt.' We kenden elkaar wel, hingen rond en lachten samen, maar hebben nooit met elkaar gewerkt tot nu toe."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zweedse misdaadserie 'Clark' onderweg naar Netflix
Series / Nieuws

Zweedse misdaadserie 'Clark' onderweg naar Netflix

Er wordt door velen sterk uitgekeken naar deze gloednieuwe misdaadserie van Zweedse bodem...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor iedereen die houdt van Scandinavische misdaadseries. Binnenkort verschijnt op streamingdienst Netflix namelijk de Zweedse reeks die luistert naar de naam Clark.

In de serie Clark kruipt acteur Bill Skarsgård in de huid van Clark Olofsson. De reeks heeft als onderwerp de man die verantwoordelijk is voor de term 'Stockholmsyndroom'. Er wordt door heel wat mensen nu al sterk uitgekeken naar het verschijnen van deze misdaadserie over het leven van de beruchte bankovervaller. Heel lang hoeven we niet meer te wachten tot ze kan worden bekeken.

Mei
Ondanks het feit dat de reeks is gebaseerd op de autobiografie van Clark Olofsson wordt ze door Netflix omschreven als een fictieve kijk op één van de meest controversiële persoonlijkheden uit de hedendaagse Zweedse geschiedenis.

Is jouw interesse in deze serie getriggerd? Dan is het de moeite waard om even de onderstaande trailer te bekijken.

De serie Clark is vanaf 5 mei te bekijken op streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde Netflix-serie scoort ongelofelijk goed
Series / Nieuws

Geliefde Netflix-serie scoort ongelofelijk goed

The Last Kingdom is nu voorbij, maar scoorde bijzonder goed in zijn laatste seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorige week kwam het fanfavoriete historische drama The Last Kingdom tot een einde op Netflix. De streamingdienst bracht daarmee het verhaal van Uthred tot een einde.

De goed ontvangen serie mag dan wel voorbij zijn: hij eindigt met een hoogtepunt, want de kijkcijfers blijken enorm te zijn. Zoals we wel verwacht hadden, was The Last Kingdom de meest bekeken Netflix-serie van vorige week.

The Last Kingdom-kijkcijfers
Netflix kwam deze week met zijn wekelijkse top tienbericht. Daarin lezen we dat het laatste seizoen van The Last Kingdom meer dan 63,5 miljoen uur gestreamd is in de eerste vijf dagen na de release. Dat is veel, en genoeg om The Last Kingdom tot de top van de lijst door te laten dringen.

The Last Kingdom is een historische dramaserie die gebaseerd is op Bernard Cornwells The Saxon Stories-boeken en volgt het verhaal van Uthred of Bebbangburg. Ooit was het een BBC-serie, maar op Netflix werd de serie pas echt een succes, waarna de streamingdienst de rechten van Netflix overkocht.

The Last Kingdom seizoen 5 is gebaseerd op het negende en tiende boek van Cornwells boekenreeks, The Warriors of Storm en The Flame Bearer. Er zijn dertien boeken.

The Last Kingdom zie je nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gigantische cameo 'How I Met Your Father' uitgelegd
Series / Nieuws

Gigantische cameo 'How I Met Your Father' uitgelegd

How I Met Your Father had een groot moment voor fans van How I Met Your Mother.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Disney+ serie How I Met Your Father had een gigantische cameo. Die leidde helemaal terug naar 'moederserie' How I Met Your Mother en zorgde voor een heerlijk moment voor fans van de franchise.

How I Met Your Father liet namelijk zien hoe Sophie besloot om even een afzakkertje te doen in de welbekende bar MacLaren's Pub. Daar trof ze niemand minder dan Robin Scherbatsky, wederom gespeeld door Cobie Smulders.

How I Met Your Father-cameo
Het creatieve team achter How I Met Your Father onthulde tijdens een interview met TV Line hoe het zit met de cameo.

Regisseur Pam Fryman vertelde dat er heel veel gesproken is achter de schermen over de cameo's van How I Met Your Mother-personages. Zo is gekeken of er cameo's zouden moeten zijn en wie die zouden moeten krijgen. Geen gemakkelijke keuzes, en duidelijk is dat de cameo's niet het belangrijkste waren maar binnen het verhaal moesten passen.

Co-bedenker Elizabeth Berger vertelde dat de cameo van Robin er lange tijd aan zat te komen. "We hoopten dat al vanaf het begin. Wij hielden van het idee dat Sophie het pad zou kruisen met iemand die zo cruciaal en zo'n aanwezigheid is in het origineel. Het idee dat zij advies en feedback zou krijgen van Robin was enorm opwindend!"Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' verandert belangrijk 'The Big Bang Theory'-element
Series / Nieuws

'Young Sheldon' verandert belangrijk 'The Big Bang Theory'-element

The Big Bang Theory is weer anders geworden door de prequelserie die er is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De oorspronkelijke reden waarom Sheldon op date gaat met Amy in The Big Bang Theory is nu veranderd in Young Sheldon. In de nieuwe aflevering keert Amy terug, en gaat ze met Sheldon in discussie over bepaalde elementen die van invloed kunnen zijn op een relatie.

Het heen-en-weer gekibbel maakt een ontwikkeling rond Sheldon ongedaan. Toen we Amy leerden kennen, klikte het meteen met haar en Sheldon. Volgens Sheldon was hij meteen geïnteresseerd in haar, omdat hij vond dat hun genen voor intellectueel superieure baby's zou zorgen. Helaas lijkt dat niet het echte geval.

Young Sheldon
In Young Sheldon vertelt Amy dat geld een belangrijk element is in een serie. Sheldon onthult dat zijn vrouw besloten heeft om het budget voor comics te verkleinen, zodat ze geld kunnen sparen voor de opleiding van hun kinderen.

Dat ze moeten sparen is interessant, want als de kinderen net zo slim zouden zijn als hun ouders, dan zou er niet gespaard hoeven worden en zou er een fonds beschikbaar zijn voor de kinderen. Wellicht dat ze dus niet zo geniaal zijn als hun ouders!

Dat is een interessante onthulling, want het laat zien dat Sheldon misschien wel om die reden met Amy wilde zijn, maar in werkelijkheid loopt het dus enorm anders!

De Young Sheldon-serie onthulde de afgelopen tijd wel meer details over Sheldon.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.