search
Videogame 'A Plague Tale' krijgt een tv-serie
Series / Nieuws

Videogame 'A Plague Tale' krijgt een tv-serie

De videogame A Plague Tale krijgt een tv-serie gemaakt door Mathieu Turi, die voorheen onder andere aan Inglourious Basterds werkte.

Er komt een tv-serie gebaseerd op de videogame A Plague Tale. De serie wordt geregisseerd door de Fransman Mathieu Turi, die velen misschien kennen van zijn werk met Quentin Tarantino aan Inglourious Basterds.

Mathieu Turi deelde het goede nieuws op Twitter. Productie wordt geregeld door het Franse bedrijf Merlin Productions. Fabrice Renault, het hoofd van deze studio, gaf aan dat de Franse ontwikkelaar van de game ook de optie had om het project aan een Amerikaanse studio te delegeren. Asobo Studio is de ontwikkelaar van de game, maar ze kozen er dus voor productie in hetzelfde land te houden.

Mathieu Turi regisseert
A Plague Tale: Innocence voor tv wordt dus geregisseerd door Mathieu Turi. Hem kennen we onder andere van zijn werk aan Inglourious Basterds, de film die hij als assistent-regisseur maakte met Quentin Tarantino.

Het verhaal van de serie volgt dezelfde twee hoofdpersonages als de game, genaamd Amicia en Hugo. Of het verhaal zelf ook precies hetzelfde is, weten we nog niet. Later dit jaar verschijnt het vervolg op de originele game, met de naam A Plague Tale: Requirem. Wat de link met deze game gaat zijn, is ook nog onduidelijk.

A Plague Tale: Innocence speelt zich af tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, maar er zit een twist aan. Zo is de wereld overlopen door zeer agressieve ratten, die een groot deel van de bevolking uitgeroeid hebben en alleen door licht af te stoppen zijn. Het emotionele verhaal is perfect voor een tv-adaptatie.

Ook is het nog onduidelijk voor welk platform de serie zal verschijnen, en wanneer we de eerste aflevering kunnen verwachten. Voor nu weten we dus vooral dat ontwikkeling van start is gegaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen