search

Ons nieuws van maandag 21 maart 2022

Netflix kondigt animatieserie 'Tekken: Bloodline' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt animatieserie 'Tekken: Bloodline' aan

Meteen werd door Netflix ook een teaser van de animatieserie de wereld ingestuurd...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft deze nacht een gloednieuwe animatieserie aangekondigd met een naam die wel erg bekend in de oren klinkt. Het gaat hierbij om Tekken: Bloodline. Net zoals ook geldt voor de eerste producties van Tekken geldt ook voor deze nieuwe reeks dat ze is gebaseerd op de gelijknamige videogame van Bandai Namco.

In de teaser van Tekken: Bloodline maken we kennis met Jin Kazama. Hij is het hoofdpersonage dat reeds op jonge leeftijd van zijn moeder leerde dat macht alles is. Ondanks deze gedachte werd alles wat hen dierbaar was op een bepaald moment vernietigd door een kwade kracht. Jin was kwaad, maar vooral op zichzelf omdat hij niet in staat bleek te zijn om het kwaad een halt toe te roepen.

Sinds bovenstaande gebeurtenis is Jin op zoek naar zoveel mogelijk macht en vooral ook naar wraak. Zijn zoektocht zal hem uiteindelijk een strijd opleveren op een wereldwijd podium, namelijk het beruchte The King of Iron Fist Tournament.

Lancering in 2022
Wie de teaser bekijkt zal kunnen vaststellen dat er ook nog een aantal andere personages in de animatieserie te zien zullen zijn. Het gaat daarbij onder meer om Heihachi Mishima, Kazuya Mishima, Leroy Smith, King, Jun Kazama, Paul Phoenix en Ogre.

Het is zeker niet voor het eerst dat het verhaal van de gamereeks dienst doet als script voor bijvoorbeeld een film of serie. In het verleden verschenen dan ook reeds projecten als Tekken in 2010 en natuurlijk ook Tekken: Blood Vengeance in 2011 en Tekken: A Man Called X in 2014.

Wanneer de animatieserie te zien zal zijn op streamingdienst Netflix is momenteel nog niet bekend. Wel werd aangegeven dat, dat sowieso nog dit jaar zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De (voorlopig) laatste afleveringen van 'Riverdale'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De (voorlopig) laatste afleveringen van 'Riverdale'

Opnieuw zullen er wekelijks nieuwe afleveringen van de reeks verschijnen...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor alle fans van de serie Riverdale. Zij kunnen namelijk vanaf nu terug elke week rekenen op een gloednieuwe aflevering op streamingdienst Netflix!

Traditiegetrouw worden ook de afleveringen van het zesde seizoen van Riverdale terug in twee stukken toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Alle afleveringen die deel uitmaken van het eerste seizoen waren reeds eerder te streamen, maar nu komen daar ook de afleveringen van het tweede deel bij.

Vanaf vandaag zit je dus terug elke week goed voor een gloednieuwe Riverdale-aflevering bij Netflix. De finale aflevering zal te bekijken zijn bij Netflix op 18 april.

Laatste seizoen?
Ondertussen is het de vraag of Riverdale nog een vervolg zal krijgen of niet. Tot dusver heeft The CW nog geen zevende seizoen aangekondigd. Eerder raakte bovendien ook bekend dat de reeks heel wat kijkers kwijt was geraakt. Toch werd door The CW het huidige, zesde seizoen niet aangekondigd als het laatste. Er is dus zeker nog hoop voor de fans op een extra seizoen.

In ieder geval, ben jij ook benieuwd hoe het zesde seizoen van Riverdale zal aflopen? Dan kan je vanaf nu terug elke week aan de slag met een gloednieuwe aflevering!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mayans M.C.', het vervolg van 'Sons of Anarchy' binnenkort te streamen op Disney+
Series / Nieuws

'Mayans M.C.', het vervolg van 'Sons of Anarchy' binnenkort te streamen op Disney+

Alle drie de seizoenen zullen te bekijken zijn op de streamingdienst van Disney...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor Disney+ abonnees die de serie Mayans M.C. nog niet hebben gezien. Alle drie de reeds verschenen seizoenen zullen binnenkort worden toegevoegd aan het aanbod van Disney+.

In deze vervolgserie van Sons of Anarchy zien we hoe Ezekiel "EZ" Reyes net uit de gevangenis komt. Hij is een prospect van de Mayans motorclub die zich bevindt aan de grens van de Amerikaanse staat Californië met Mexico. Ezekiel "EZ" Reyes is de zoon van Latijns-Amerikaanse ouders die als gevolg van een kartel hun versie van de Amerikaanse droom uit elkaar zagen spatten.

2,5 jaar
Voor de gebeurtenissen die zich afspelen in Mayans M.C. geldt dat ze zich voltrekken ongeveer 2,5 jaar na de gebeurtenissen uit de serie Sons of Anarchy. Voor fans van deze laatste reeks is het vervolg dan ook een absolute must see. Zoveel spreekt voor zich.

De hoofdrol in Mayans M.C. wordt vertolkt door JD Pardo. Hij is binnenkort trouwens ook te zien in The Terminal List welke zal worden toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst Prime Video van Amazon.

Op moment van schrijven is het zo dat Mayans M.C. bestaat uit drie seizoenen. Deze zullen allemaal op de streamingdienst van Disney verschijnen. Ook een vierde seizoen werd ondertussen bevestigd. Wanneer deze in Nederland te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend.

De eerste drie seizoenen van Mayans M.C. zullen te bekijken zijn op de streamingdienst Disney+ vanaf 27 april 2022.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mark Hamill heet jonge Luke Skywalker-acteur welkom
Series / Nieuws

Mark Hamill heet jonge Luke Skywalker-acteur welkom

Mark Hamill heet jonge Luke Skywalker-acteur uit Obi-Wan Kenobi welkom tot de Star Wars-familie.

We gaan een jonge versie van Luke Skywalker zien in Obi-Wan Kenobi. Mark Hamill is alvast zo vrij geweest om de jonge acteur welkom te heten tot de Star Wars-familie.

In een Tweet wenst Mark Hamill, de originele Luke Skywalker-acteur in Star Wars, Grant Feely succes met zijn rol als de jonge Luke Skywalker. Grant Feely is een jonge acteur die eerder al in de tv-serie Creepshow speelde.

Luke Skywalker in Obi-Wan Kenobi
Mark Hamill zegt het volgende in zijn Tweet: "Je hebt het onder controle, @grant_feely! Ze hebben je voor een reden gekozen. Ze weten dat je geweldig werk als een jonge Luke zou leveren, ondanks dat je veel te knap bent voor de rol. Veel plezier ermee! Groetjes je maatje Mark."

Luke Skywalker was kort te zien in de eerste trailer van Obi-Wan Kenobi. Wat de rol van dit iconische personage gaat zijn in de serie, is nog niet bekend. Feely wordt de eerste acteur in Star Wars-canon om Luke Skywalker in live-actie uit te beelden na Mark Hamill, dus de verwachtingen zullen groot zijn.

Obi-Wan Kenobi verschijnt 25 mei op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videogame 'A Plague Tale' krijgt een tv-serie
Series / Nieuws

Videogame 'A Plague Tale' krijgt een tv-serie

De videogame A Plague Tale krijgt een tv-serie gemaakt door Mathieu Turi, die voorheen onder andere aan Inglourious Basterds werkte.

Er komt een tv-serie gebaseerd op de videogame A Plague Tale. De serie wordt geregisseerd door de Fransman Mathieu Turi, die velen misschien kennen van zijn werk met Quentin Tarantino aan Inglourious Basterds.

Mathieu Turi deelde het goede nieuws op Twitter. Productie wordt geregeld door het Franse bedrijf Merlin Productions. Fabrice Renault, het hoofd van deze studio, gaf aan dat de Franse ontwikkelaar van de game ook de optie had om het project aan een Amerikaanse studio te delegeren. Asobo Studio is de ontwikkelaar van de game, maar ze kozen er dus voor productie in hetzelfde land te houden.

Mathieu Turi regisseert
A Plague Tale: Innocence voor tv wordt dus geregisseerd door Mathieu Turi. Hem kennen we onder andere van zijn werk aan Inglourious Basterds, de film die hij als assistent-regisseur maakte met Quentin Tarantino.

Het verhaal van de serie volgt dezelfde twee hoofdpersonages als de game, genaamd Amicia en Hugo. Of het verhaal zelf ook precies hetzelfde is, weten we nog niet. Later dit jaar verschijnt het vervolg op de originele game, met de naam A Plague Tale: Requirem. Wat de link met deze game gaat zijn, is ook nog onduidelijk.

A Plague Tale: Innocence speelt zich af tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, maar er zit een twist aan. Zo is de wereld overlopen door zeer agressieve ratten, die een groot deel van de bevolking uitgeroeid hebben en alleen door licht af te stoppen zijn. Het emotionele verhaal is perfect voor een tv-adaptatie.

Ook is het nog onduidelijk voor welk platform de serie zal verschijnen, en wanneer we de eerste aflevering kunnen verwachten. Voor nu weten we dus vooral dat ontwikkeling van start is gegaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft weer een topserie in handen met 100% op RottenTomatoes
Series / Nieuws

Netflix heeft weer een topserie in handen met 100% op RottenTomatoes

Deze serie scoort enorm goed bij critici, maar niet bij het bredere publiek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze week debuteerde Netflix twee gloednieuwe series en beiden hebben opmerkelijk genoeg een perfecte score gekregen op recensie-aggregator Rotten Tomatoes.

De serie Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. van Chris Smith (uitvoerend producent van Tiger King en regisseur van Fyre: The Greatest Party that Never Happened) en is een behoorlijk bizar verhaal. De critici die de serie zagen, geven hem een goede score, waarmee deze op 100% staat bij Rotten Tomatoes. Overigens niet bij het publiek, dat oordeelt niet positief over de film op dezelfde site.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.-ontvangst
TV Guide noemde het een van de betere true crime series, die "een substantiële les bevat waar we allemaal van kunnen leren." En TIME Magazine noemt het een perfecte serie voor deze 'tijden van misinformatie'.

De goede ontvangst bij critici (100%) staat in schril contrast met de rating van het bredere publiek (35%).

Netflix omschrijft Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. als volgt. Het is een serie die duikt in het verhaal van Sarma MeIngailis, de restaurateur voor beroemdheden, die achter de hotspot Pure Food and Wine van New York zit. Zij ging echter van de queen van vegan cuisine naar de Vegan Fugitive.

Kort nadat ze in 2011 op Twitter een man genaamd Shane Fox leert kennen, besluit zij de omzet van haar restaurant weg te sluizen naar Fox, die haar bedriegt en haar doet geloven haar dromen werkelijkheid te kunnen maken. Hij stelt zelfs haar complete voedselrijk om te kunnen zetten in een onsterfelijke realiteit. Maar alleen als zij alles doet wat hij zegt. Een paar jaar later slaat het koppel getrouwd en op de vlucht, met bijna 2 miljoen dollar die ze buit hebben gemaakt. Uiteindelijk werden ze gevonden door de politie in een motel in Tennessee, wat gebeurde door een boeking onder de echte naam van Fox bij Domino's, Anthony Strangis.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. zie je op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Halo'-serie wordt echt volstrekt anders dan de games
Series / Nieuws

'Halo'-serie wordt echt volstrekt anders dan de games

Er komt eind deze maand een Halo-serie, die echt afwijkt van de games.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er komt eind deze maand nog een Halo-serie naar Paramount+. De serie wijkt in meerdere opzichten af van de games. En ook vandaag blijkt dat maar weer. Actrice Natasha McElhone si te zien als Dr. Halsey.

In de serie heeft Dr. Halsey een grote rol in het Spartan-II programma, waar ook Pablo Schreiber's Master Chief, a.k.a. John-117, vandaan komt. De dynamiek tussen de twee is een opvallend deel van de serie.

Opvallende dynamiek
"Het is interessant, omdat ik denk dat we een heel andere plek gaan bezoeken in de televisieserie dan de games deden," aldus McElhone. "Je zal zien dat zij verrast wordt door John. Er is een moment waarop hij ongehoorzaam wordt. En persoonlijk raakt dat echt haar ego. Zij dacht altijd dat hij gemakkelijk zou zijn om te beheersen, maar dat bleek niet te kloppen."

Al vroeg in de première leidt dat tot enorme tegenslagen voor McElhone's personage. "Ze is opgewonden, meer nog dan haar ego een klap heeft gekregen. Ze is enorm blij met die verandering, maar maakt zich ook een beetje druk."

Eind deze maand is de Halo-serie al te zien op Paramount+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-fans zijn boos op Disney+ door de Netflix-series
Series / Nieuws

Marvel-fans zijn boos op Disney+ door de Netflix-series

De Netflix-series rond Daredevil, Iron Fist en meer staan nu op Disney+.

Marvel Studios en Disney kregen de rechten terug op de The Defenders line-up van personages die ze met Netflix deelden. Daardoor staan in de Verenigde Staten de series rond die personages al op Disney+.

Het gaat om televisieseries rond Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage en The Defenders. Later kwam daar ook nog een nieuwe serie bij die draaide om The Punisher. De series hebben weinig grote veranderingen, al zit er wel een belangrijke in.

Geen Netflix meer
Marvel Studios heeft officieel alle referenties naar Netflix verwijderd op Disney+. Vroeger zag je in de voortiteling van de verschillende series nog referenties naar Netflix staan.

Dan zag je staan: "Marvel Television and Netflix Present", maar dat is volledig verwijderd. Ook is de "Netflix Original"-credit verwijderd.

Lang niet alle fans zijn daar even blij mee. Sommigen vinden het totale onzin, anderen kunnen er heerlijk om lachen:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensies 'Bridgerton' seizoen 2: zo goed als het eerste seizoen?
Series / Featured

Recensies 'Bridgerton' seizoen 2: zo goed als het eerste seizoen?

Bevalt het nieuwe seizoen van Bridgerton, of valt het toch tegen nu?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Bridgerton keert vrijdag terug op Netflix met zijn tweede seizoen. Daarvan zijn nu eindelijk de eerste recensies online verschenen en die laten zien dat Netflix erin geslaagd is een succesvolle tweede reeks te maken.

Wel valt op dat het nieuwe seizoen van Bridgerton niet zo goed wordt ontvangen als het eerste seizoen. Critici vinden de nieuwigheid er wel een beetje van af en dat is niet in het voordeel van Bridgerton.

Bridgerton-recensies
We doen een greep uit de recensies voor Bridgerton seizoen 2:

Daily Telegraph: "Nu we allemaal iets minder verbluft zijn, kunnen we de komst van het tweede seizoen beoordelen op zijn dramatische merites. En het is nog altijd heerlijk en amusant, al is het nieuwe er wel een beetje van af."

The Wrap: "Hoewel Bridgerton seizoen 2 ook weer vol schandalen, roddels en excellentie waar we aan gewend zijn geraakt zit, mist dit tweede seizoen de frisse aantrekkingskracht en het meeslepende tempo van het eerste seizoen."

The Hollywood Reporter: "Hoewel het struikelt op bepaalde gebieden, weet Bridgerton wederom enorm te slagen in de arena die het belangrijkste is: zijn centrale romance."

Variety: "Hoewel het voornaamste liefdesverhaal in toenemende mate frustreert, weten de acteurs het heel, heel goed te spelen."

Bridgerton zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert een absolute topserie deze week
Series / Featured

Netflix lanceert een absolute topserie deze week

Bridgerton gaat komende vrijdag door met nieuwe afleveringen op Netflix.

Vorige week voegde Netflix meer dan tien nieuwe series toe. Dat gold ook voor de week daarvoor. Het waren dus een paar lekkere weken, en we wisten ook goed wat er allemaal aan zat te komen in het aanbod van de gigantische streamingdienst.

Deze week weten we net iets minder over de nieuwe toevoegingen die Netflix aan zijn aanbod gaat doen. Wel is zeker dat de serie Bridgerton een tweede seizoen krijgt. Dat is tot dusverre de grootste serie die je ooit op Netflix hebt kunnen zien, dus we kijken natuurlijk enorm hiernaar uit!

VANAF 22 MAART
The Principles of Pleasure: Seks, plezier en moderne wetenschap komen samen in deze heldere serie waarin de complexe wereld van vrouwelijk genot wordt gevierd en hardnekkige mythen worden ontkracht.

VANAF 24 MAART
Thirty-Nine: Drie beste vriendinnen steunen elkaar door dik en dun. Samen ervaren ze leven, liefde en gemis aan de vooravond van hun veertigste verjaardag.

VANAF 25 MAART
Bridgerton (seizoen 2): Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' onthult zijn castleden
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' onthult zijn castleden

De serie rond Obi-Wan Kenobi heeft een aantal bekenden die te zien zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Obi-Wan Kenobi heeft een indrukwekkende ondersteunende cast. En nu hebben we nieuwe details over wie een belangrijke nieuwe Jedi speelt in de serie en welke actrice de rol van de moeder van een jonge prinses Leia speelt.

We horen bijvoorbeeld dat in de Obi-Wan Kenobi-serie we een jonge Jedi gaan volgen die naar Tatooine reist, op zoek naar Obi-Wan, om daar afgewezen te worden door de Jedi-meester. Het personage wordt gespeeld door Benny Safdie.

Obi-Wan Kenobi
Ook leren we dat Reva, de Fifth Brother en de Grand Inquisitor samen gaan werken en burgers aanvallen in een poging Nari uit te lokken. De drie betreden zelfs een plek waar de Grand Inquisitor vervolgens een speech geeft over hoe de Jedi zichzelf niet kunnen helpen.

Nari is volgens de geruchten een voormalig Padawan, die opgroeide in de Jedi-tempel op de planeet Coruscant. Hij zou helemaal sinds het begin op zoek zijn naar Obi-Wan Kenobi, nadat Order 66 uitgegeven werd en vele Jedi uitgemoord werden.

'Ben' Kenobi wil hem echter niet helpen. En het lijkt erop dat het allemaal niet goed gaat aflopen voor de arme jonge Nari. Daarna pas maakt Obi-Wan, zo lijkt het, een draai en zal hij in actie komen.

De Obi-Wan Kenobi-serie is vanaf 25 mei op Disney+ te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.