search
Netflix stuurt trailer 'Jimmy Savile: A British Horror Story' de wereld in

Netflix stuurt trailer 'Jimmy Savile: A British Horror Story' de wereld in

Na het overlijden van de Britse televisiepersoonlijkheid kwamen aardig wat beschuldigingen naar buiten...

Geoffrey Ketels
Tijdens zijn leven werd de Britse televisiepersoonlijkheid Jimmy Savile vooral bestempeld als een vriendelijk man. Na zijn overlijden kwamen echter plots een groot aantal beschuldigingen naar buiten.

Bovenstaande was voldoende voor Netflix om een docuserie te maken over de inmiddels veelbesproken televisiepersoonlijkheid. De docuserie zal begin april te zien zijn op streamingdienst Netflix, maar nu reeds heeft het bedrijf een tipje van de sluier opgelicht.

Savile was een absolute televisiester in het Verenigd Koninkrijk. Toen hij in het jaar 2011 kwam te overlijden duurde het echter niet lang vooraleer een groot aantal beschuldigingen de wereld werden ingestuurd. In totaal was er sprake van zomaar even 450 beschuldigingen van aanranding en misbruik. Het jongste slachtoffer zou daarbij slechts 5 jaar oud zijn geweest.

Britse true-crimedocu
De docuserie Jimmy Savile: A British Horror Story is de zoveelste Britse true-crimedocu die door Netflix de wereld wordt ingestuurd. Eerder werd er bijvoorbeeld ook al een complete reeks gewijd aan de verdwijning van Madeleine McCann.

Jimmy Savile: A British Horror Story is vanaf 6 april 2022 te bekijken op streamingdienst Netflix.

Aanbevolen artikelen