search

Ons nieuws van woensdag 23 maart 2022

Recensie Videoland-serie 'Batwoman'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Batwoman'

Het is de hoogste tijd dat Batwoman genade toont en haar pak voor eens en altijd weer in de kast stopt.

Regie: Holly Dale, Greg Beeman, Michael Blundell, e.a. | Cast: Javicia Leslie (Batwoman/Ryan Wilder), Camrus Johnson (Batwing/Luke Fox), Nicole Kang (Mary Hamilton), Rachel Skarsten (Alice), Meagan Tandy (Sophie Moore), e.a. | Afleveringen: 13 | Speelduur: 37-40 minuten | Jaar: 2022

Batwoman had, op zijn zachtst gezegd, nog erg veel ruimte om te groeien na de eerste twee seizoenen. Ze waren rommelig, onduidelijk, slecht geschreven en bij tijden niet te kijken. Een hele klus voor dit derde seizoen om hier nog wat van te maken. Het goede nieuws: dit is het beste seizoen tot nu toe. Het slechte nieuws: het is nog steeds ver ondermaats. Deze vlek op het Bat-universum blijft maar groeien. CW, het is nu echt tijd om te stoppen.

Dit derde seizoen gaat vrijwel direct door waar seizoen twee eindigde. Alle apparatuur en gadgets van de bekendste slechteriken uit het Batman-universum zijn door Black Mask uit de beschermde Batcave gehaald en dobberen nu rond door Gotham. In de eerste helft van dit seizoen resulteert dit in tot een soort slechterik-van-de-week-formule, waarbij er elke een í  twee afleveringen een specifieke gadget centraal staat. Het doel van Batwoman is natuurlijk om al deze uitrusting terug te vinden.

Wat in de tweede helft de rode draad wordt, is de opkomst van Poison Ivy evenals de nieuw ontdekte familie van Ryan Wilder, inclusief doorgeslagen broer. Geheel in de lijn van de eerdere seizoenen lijkt ook hier door het schrijversteam geen seconde te zijn nagedacht. De verhaallijn met de familie van Ryan lijkt zo uit Goede Tijden, Slechte Tijden te zijn getrokken, inclusief lang verloren broers, moeders die toch niet overleden lijken te zijn, overgoten met een melodramatisch sausje.

Wat vooral opvalt is dat verhaal gewoonweg dom geschreven is. Bepaalde personages zijn enorm intelligent, totdat het plot ineens wil dat ze dat niet zijn. Hierdoor voelt het alsof de kijker voor de gek wordt gehouden. Door het gebruik van 'plot armor' (onschendbaarheid van personages) wordt Batwoman ook geen enkel moment spannend. Als kijker weet je immers dat de goeden toch wel overleven, ook wanneer je ze geëlektrocuteerd of neergeschoten ziet worden.

Daarnaast bevat elke aflevering meerdere momenten waarbij de handen in de haren te vinden zullen zijn. Dat Ryan ineens CEO van Wayne Enterprise wordt, krijgt een verklaring die met het oog op de vorige seizoenen, gewoonweg niet kan kloppen. Het nieuw ontdekte pak van Batwing heeft een veiligheidsprotocol ingebouwd dat ervoor zorgt dat het pak niets meer doet of beweegt wanneer het gevaar detecteert. Dat klinkt als een van de minst veilige veiligheidsprotocollen ooit.

En zo zijn er ongelooflijk veel momenten die niet logisch zijn of simpelweg niet kloppen. Deze lijken allemaal te zijn gecreëerd om het plot te verantwoorden. De schrijvers lijken pas op het moment zelf te beslissen wat het verhaal moet zijn, zonder enig besef van de gebeurtenissen tot dat punt.

Helaas keert ook Alice weer terug in dit seizoen en weten de schrijvers nog steeds niet wat ze met haar aan moeten. Er wordt getracht haar meer diepgang te geven en op het goede pad te brengen. Als een seriemoordenaar, die ook in dit seizoen niet twijfelt om mensen te vermoorden, vergeven wordt en wegkomt met haar daden "omdat ze ook best veel heeft meegemaakt", voelt dat erg onverdiend en niet goed onderbouwd.

Alice is niet de enige waar de schrijvers moeite mee hebben. Waar Sophie eerst nog een persoon met gegronde beweegredenen was, fungeert ze hier alleen als liefdesinteresse voor anderen. Daarbij lijken de romantische verhaallijnen geschreven door een elfjarige die voor het eerst verliefd is. Het is ook allemaal erg geforceerd en de romances krijgen geen ruimte om te ademen of groeien.

De initiële premisse biedt enorm veel kansen om klassieke Batman-figuren op te voeren. Helaas wordt hun aanwezigheid stuk voor stuk verspild. Van Victor Zsasz tot Professor Pyg, van Killer Croc tot Poison Ivy: allen missen gelaagdheid en tijd om indruk te maken. Er wordt zelfs een poging gedaan tot het creëren van een soort Joker als rivaal voor Batwoman. Helaas ontbeert ook deze poging de visie van wat het Batman-universum zo goed maakt compleet.

Het geheel wordt ook zeker niet omhoog getild door de acteerprestaties. Er is niemand die uitblinkt. Vooral acteurs die psychopaten moeten neerzetten, wekken de indruk dat nog een paar lessen op de theaterschool niet hadden misstaan. Tel daarbij de CGI op die uit begin jaren negentig lijkt te komen en er is hier niets te vinden voor de kijker. Is er dan geen enkele verlossende factor te noemen aan Batwoman? Nee.

★☆☆☆☆

Batwoman is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hevige kritiek op Steven Spielberg na opmerking over 'Squid Game'
Series / Nieuws

Hevige kritiek op Steven Spielberg na opmerking over 'Squid Game'

Een wellicht niet slecht bedoelde opmerking zorgt er toch voor dat de bekende regisseur heel wat kritiek te verduren krijgt...

Geoffrey Ketels
Het gebeurt waarschijnlijk niet bijzonder vaak, maar toch heeft niemand minder dan Steven Spielberg heel wat kritiek gekregen op een recent gemaakte uitspraak. De uitspraak had betrekking tot de razend populaire serie Squid Game.

In een recent interview liet Spielberg optekenen dat hij Netflix prees voor het casten van onbekende mensen voor de serie Squid Game. Niets verkeerd mee zou je denken (en eigenlijk is dat ook zo), maar toch schoot de opmerking bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat.

Deze mensen wezen Spielberg op het feit dat de leden van de cast wel degelijk (grotendeels) bekende acteurs en actrices zijn. Onder meer de hoofdrolspeler in de reeks, namelijk Lee Jung-jae was eerder reeds te zien in menig aantal andere Aziatische producties.

Discussie
De discussie begon eigenlijk op de PGA-awards. Tijdens een gesprek werd de vraag gesteld in welke mate het succes van een productie afhankelijk is van een bekende cast. Daarbij werd door Spielberg aangegeven dat door Netflix de weg wordt geopend voor onbekende acteurs en actrices om aan hun carrière te bouwen. Specifiek werd daarbij door de regisseur verwezen naar de Koreaanse hitserie Squid Game... en dat dat hij dus wellicht beter niet gedaan.

Een artikel van IndieWire waarin de uitspraken van de regisseur waren opgenomen werd inmiddels meer dan 3.500 keer gedeeld op Twitter. Daarbij sparen heel wat mensen hun kritiek niet. Zo wordt onder meer het volgende gesteld:

"Onbekend? Voor mensen die alleen maar naar Amerikaans entertainment kijken waarschijnlijk wel." Een andere reactie stelde; "Het is helemaal niet zo dat ze onbekend zijn. Jij (doelend op Spielberg) bent degene die niet naar Aziatische producties kijkt".

Nog een andere gebruiker van Twitter liet tot slot fijntjes optekenen dat veel mensen echt denken dat de wereld alleen maar om Hollywood draait.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe absurde komedieserie 'A Sogra Que Te Pariu' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe absurde komedieserie 'A Sogra Que Te Pariu' aan

De nieuwe komedieserie verschijnt volgende maand al in het aanbod van 's werelds grootste streamingdienst...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van absurde komedieseries hebben weer wat nieuws om naar uit te kijken. Volgende maand verschijnt namelijk de gloednieuwe reeks A Sogra Que Te Pariu in het aanbod van streamingdienst Netflix.

A Sogra Que Te Pariu is een Braziliaanse komedieserie die vertaald in het Engels Smother in Law heet. De serie draait dan ook rond een niet bepaald alledaagse grootmoeder.

De serie A Sogra Que Te Pariu draait rond de vrij bemoeizuchtige Isadir. Zij is een vrouw van middelbare leeftijd die ervoor heeft gekozen om sinds het uitbreken van de pandemie bij haar familie in te trekken. Dat bevalt haar echter niet helemaal. Ze stelt dan ook alles in het werk om het leven van haar stuntelinge zoon en diens vijandelijke partner te ontwrichten.

13 april
De serie is een hersenspinsel van Rodrigo Sant'anna die bovendien ook zelf één van de hoofdrollen vertolkt in de reeks. Verder bestaat de cast nog uit namen als Thaí­ssa Carvalho, Alex Teix, Lidi Lisboa en Rafael Zulu.

Deze gloednieuwe komedieserie van Braziliaanse bodem zal te bekijken zijn op streamingdienst Netflix vanaf 13 april 2022. Wil je graag een voorsmaakje krijgen? Dan moet je zeker even de onderstaande trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix stuurt trailer 'Jimmy Savile: A British Horror Story' de wereld in
Series / Nieuws

Netflix stuurt trailer 'Jimmy Savile: A British Horror Story' de wereld in

Na het overlijden van de Britse televisiepersoonlijkheid kwamen aardig wat beschuldigingen naar buiten...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tijdens zijn leven werd de Britse televisiepersoonlijkheid Jimmy Savile vooral bestempeld als een vriendelijk man. Na zijn overlijden kwamen echter plots een groot aantal beschuldigingen naar buiten.

Bovenstaande was voldoende voor Netflix om een docuserie te maken over de inmiddels veelbesproken televisiepersoonlijkheid. De docuserie zal begin april te zien zijn op streamingdienst Netflix, maar nu reeds heeft het bedrijf een tipje van de sluier opgelicht.

Savile was een absolute televisiester in het Verenigd Koninkrijk. Toen hij in het jaar 2011 kwam te overlijden duurde het echter niet lang vooraleer een groot aantal beschuldigingen de wereld werden ingestuurd. In totaal was er sprake van zomaar even 450 beschuldigingen van aanranding en misbruik. Het jongste slachtoffer zou daarbij slechts 5 jaar oud zijn geweest.

Britse true-crimedocu
De docuserie Jimmy Savile: A British Horror Story is de zoveelste Britse true-crimedocu die door Netflix de wereld wordt ingestuurd. Eerder werd er bijvoorbeeld ook al een complete reeks gewijd aan de verdwijning van Madeleine McCann.

Jimmy Savile: A British Horror Story is vanaf 6 april 2022 te bekijken op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde seizoen 'Selling Sunset' binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Vijfde seizoen 'Selling Sunset' binnenkort te streamen

Het vijfde seizoen van de populaire reeks is vanaf begin april te bekijken op Netflix...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Maak je klaar voor een heerlijke dosis extra drama! Vanaf begin april is namelijk het vijfde seizoen van de serie Selling Sunset te bekijken op streamingdienst Netflix!

De aankondiging van de lanceringsdatum van het vijfde seizoen gebeurde door Netflix op Twitter. Deze aankondiging maakt duidelijk dat de vrouwelijke makelaars van The Oppenheim Group terug zullen tonen hoe zij aan de top van de huizenverkoop staan in Los Angeles vanaf 22 april van dit jaar.

Nog meer drama
Meteen na de lancering van het vierde seizoen van Selling Sunset kregen we reeds een voorsmaakje van wat het vierde seizoen allemaal met zich mee zal gaan brengen. Zo werd onder meer duidelijk dat Chrishell haar baas Jason date. De relatie tussen de twee zal nog steeds één van de onderwerpen zijn in het vijfde seizoen.

Ondertussen zou het liefdesavontuur van de twee wel reeds voorbij zijn. Het is niet bekend of de breuk ook daadwerkelijk aan bod zal komen in het aankomende vijfde seizoen van de reeks.

Het vijfde seizoen van de serie Selling Sunset is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 22 april 2022.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversiële HBO Max-serie 'And Just Like That...' krijgt dan toch een vervolg
Series / Nieuws

Controversiële HBO Max-serie 'And Just Like That...' krijgt dan toch een vervolg

Eerder deed de reeks de gemoederen op social media behoorlijk stevig oplopen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zelden was de toekomst van een succesreeks als And Just Like That... zo onzeker. Ondanks een enorme populariteit zorgde de reeks voor aardig wat controverse. Bovendien vallen ook de cijfers op gespecialiseerde websites tegen.

Alle signalen waren aanwezig voor een extra seizoen van And Just Like That.... Onder meer de maker van de reeks, namelijk Michael Patrick King en hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker hadden eerder reeds laten optekenen een tweede seizoen wel te zien zitten. De nodige controverse zorgde er echter voor dat het voortbestaan toch wat onzeker was.

Tegenvallende scores
Ondanks uitstekende kijkcijfers valt bovendien op dat de reeks krijgt af te rekenen met vrij slechte beoordelingen. Op de gespecialiseerde website IMDB bedraagt de score momenteel bijvoorbeeld slechts 5,6/10.

In ieder geval heeft HBO Max nu toch officieel bevestigd dat er een tweede seizoen van And Just Like That... zal verschijnen. Heb je het eerste seizoen van deze reeks nog niet gezien? Deze is vanaf 8 maart van dit jaar ook hier in Nederland te bekijken op HBO Max.

Wanneer het tweede seizoen van And Just Like That... moet verschijnen werd tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW geeft in één klap zeven series een vervolg
Series / Nieuws

The CW geeft in één klap zeven series een vervolg

Onder meer de hitserie 'Riverdale' krijgt met zekerheid nog een zevende seizoen...

Geoffrey Ketels
Geweldig nieuws vandaag voor fans van heel veel verschillende series. Zomaar even zeven series zijn namelijk door The CW verlengd. Hier zitten best heel wat populaire namen bij.

In één klap ontvingen zeven series van The CW dus een goedkeuring voor een volgend seizoen. Het gaat hierbij concreet om:

- The Flash
- Riverdale
- Walker
- All American
- Kung Fu
- Nancy Drew
- Superman & Lois

The Flash krijgt door de verlenging dus met zekerheid nog een negende seizoen. Dat maakt dat ze de langstlopende Arrowverse-serie van het netwerk wordt. Ze neemt deze prestigieuze titel over van Arrow. Het is voorlopig nog niet bekend of de reeks met het negende seizoen ten einde zal komen of niet.

Ook Riverdale krijgt vervolg
Een serie waarvan het voortbestaan toch wat onduidelijk was is natuurlijk Riverdale. In de wandelgangen werd er gefluisterd dat er mogelijks geen vervolg meer zou verschijnen. Dat blijkt nu dus toch nog het geval te zijn. Of het zevende seizoen dan wel de zwanenzang zal worden is niet bekend.

Er zijn ook een aantal namen waar momenteel door The CW nog geen duidelijkheid rond wordt gegeven. Het gaat hierbij dan om series als The 4400, Naomi en natuurlijk ook om All America: Homecoming. Deze drie series hopen nog op de komst van een tweede seizoen, maar zekerheid is er dus vooralsnog nog niet.

In ieder geval kunnen veel fans met bovenstaand nieuws terug opgelucht ademhalen. Zij zagen hun favoriete serie door The CW immers nog verlengd met minstens één extra seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schitterend nieuws voor fans van de geweldige serie 'You'
Series / Nieuws

Schitterend nieuws voor fans van de geweldige serie 'You'

De opnames voor het gloednieuwe vierde seizoen van de reeks zijn van start gegaan...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heel wat mensen kijken ongetwijfeld reeds sterk uit naar het verschijnen van het vierde seizoen van de meeslepende misdaadserie You. Voor deze mensen is er nu goed nieuws. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat de opnames van het vierde seizoen van start zijn gegaan.

Bovenstaande werd door Netflix bekend gemaakt door middel van een setfoto die werd geplaatst op Twitter. Veel over het nieuwe seizoen van You is er eigenlijk nog niet bekend. We kunnen er uiteraard wel vanuit gaan dat Penn Badgley terug zal keren als de charmante seriemoordenaar Joe Goldberg. Bovendien heeft Netflix eerder reeds laten optekenen dat ook Lukas Gage mee zal spelen in het nieuwe seizoen.

Releasedatum onbekend
De serie You is gebaseerd op de razend populaire boekenreeks van Caroline Kepnes. De reeks draait specifiek om Joe Goldberg, een gewelddadige psychopaat die volledig geobsedeerd raakt door zijn slachtoffers. Stalking, ontvoering en moord zijn vaste ingrediënten van de boeken en dus ook van de serie.

De eerste drie seizoenen van You zijn reeds te bekijken op streamingdienst Netflix. Wanneer het vierde seizoen ongeveer zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ghostbusters' en 'Indiana Jones' hadden grote invloed op 'Moon Knight'
Series / Nieuws

'Ghostbusters' en 'Indiana Jones' hadden grote invloed op 'Moon Knight'

De scenarist van de nieuwste Marvel-serie doet een boekje open over de films die zijn serie inspireerden.

Moon Knight is het eerstvolgende project van Marvel Studios dat verschijnt, en alles lijkt erop te wijzen dat het wel eens het meest unieke project kan worden. Scenarist Jeremy Slater heeft nu een boekje opengedaan over de inspiratiebronnen voor de serie.

Een andere richting
Tijdens de galapremiere voor de serie van gisteravond gaf Slater aan dat Marvel het personage eerst wilde benaderen als een Batman-achtig type. In plaats daarvan kozen de makers voor een andere richting:

"Toen ik aan boord kwam wilde ik iets in de trant van Raiders of the Lost Ark zien. Ik wilde iets maken in de trant van Ghostbusters. Ik wilde horror en enge monsters naar het MCU brengen en zien hoe ver we konden gaan. Kevin Feige en Marvel steunden dat idee uiteindelijk."

Hij voegde eraan toe:

"Feige wilde dat we het best mogelijke verhaal zouden vertellen en benadrukte dat we niet terughoudend hoefden te zijn. De serie is nog steeds geschikt voor de meeste leeftijden; dat was ook belangrijk voor ons. Maar we wilden het wel zo '12 jaar en ouder' mogelijk maken als we konden!"

Moon Knight is vanaf 30 maart a.s. te streamen via Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dramaserie 'A Very British Scandal' onderweg naar Prime Video
Series / Nieuws

Dramaserie 'A Very British Scandal' onderweg naar Prime Video

De ontzettend populaire BBC-serie is binnenkort ook te bekijken op de streamingdienst van Amazon...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De ongelofelijk populaire dramaserie A Very British Scandal heeft reeds heel wat harten weten te veroveren. Binnenkort is ze ook te bekijken op de streamingdienst Prime Video van Amazon.

In de serie A Very British Scandal maken we kennis met Margaret, de hertogin van Argyll. Zij staat bekend omwille van haar charisma, schoonheid en stijl. Daarmee domineerde ze menig aantal voorpagina's. Haar ex-man dreigt echter aardig roet in het eten te gooien. Hij beticht zijn ex namelijk niet alleen van diefstal en geweld, maar ook van drugsgebruik en omkoping.

Wanneer er tot slot ook een wel erg expliciete polaroidfoto de wereld wordt ingestuurd blijkt al snel dat het leven van de hertogin nooit meer hetzelfde zal zijn.

22 april
Toen de reeks werd uitgezonden op de BBC kon ze instant rekenen op ongelofelijk veel kijkers. Bovendien zijn ook de recensies van de serie uitstekend te noemen. Voldoende redenen dus om uit te kijken naar de lancering van de reeks op streamingdienst Prime Video van Amazon. Daar zou de serie op moeten worden toegevoegd op 22 april 2022.

Is deze dramaserie voor jou nog volledig onbekend en zou je graag alvast een voorsmaakje willen krijgen? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste afleveringen 'Grace and Frankie' binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Laatste afleveringen 'Grace and Frankie' binnenkort te streamen

Netflix heeft eindelijk bekend gemaakt wanneer de laatste afleveringen te zien zullen zijn...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie Grace and Frankie hebben best wel wat geduld moeten koesteren. Nu heeft Netflix toch eindelijk bekend gemaakt wanneer de laatste afleveringen van de reeks te zien zullen zijn.

Het is al even bekend dat het zevende seizoen het einde vormt voor de populaire serie Grace and Frankie met Jane Fonda en Lily Tomlin in de hoofdrollen. Voor het finale seizoen geldt dat ze in twee delen werd toegevoegd aan Netflix. Het eerste deel is al even te bekijken op de streamingdienst, maar de laatste afleveringen lieten op zich wachten.

29 april
Nu is er dus voor de fans eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Het tweede deel van het zevende seizoen zal te bekijken zijn op streamingdienst Netflix vanaf 29 april 2022.

In de laatste vier afleveringen die reeds in de zomer van vorig jaar werden toegevoegd op Netflix werd Nick vrijgelaten uit de gevangenis om in plaats daarvan huisarrest te krijgen. Grace baalde daar best van, want zij had hem graag nog een paar jaar achter de tralies gezien.

Bovendien zagen we ook hoe er werd ingebroken in het huis van Sol en Robert terwijl Coyote besloot om zijn waardevolle Sacagawea munt te verkopen om vervolgens de opbrengst te kunnen investeren in een huis. Hoe dat nu precies allemaal zal aflopen kom je dus te weten in de laatste afleveringen van het zevende seizoen die eind april zullen worden toegevoegd op streamingdienst Netflix.

Heb je nog helemaal niets gezien van de serie Grace and Frankie? Dan is het mogelijk om alle seizoenen tot en met de eerste helft van het zevende seizoen te bekijken op streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mocro Maffia' krijgt een vijfde seizoen
Series / Nieuws

'Mocro Maffia' krijgt een vijfde seizoen

Op het verschijnen van dat vijfde seizoen is het wel nog even wachten...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste aflevering van het vierde seizoen van Mocro Maffia was vorige vrijdag 18 maart 2022 te bekijken op Videoland. Wie deze laatste aflevering al heeft gezien weet dat er heel wat vragen onbeantwoord zijn gelaten. Gelukkig zullen die vragen wel nog worden beantwoord in een vijfde seizoen dat er zit aan te komen.

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de finale aflevering van het vierde seizoen in De Gashouder in Amsterdam. Videoland liet inmiddels ook optekenen dat de serie in Nederland zomaar even 50 miljoen streams heeft bereikt.

Beste Video On Demand
Het eerste seizoen van Mocro Maffia werd uitgezonden in het jaar 2018. Ondertussen werd de reeks ook in heel wat andere landen dan Nederland uitgezonden. Het gaat hierbij niet alleen om België, maar ook om bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland en Japan en Indonesië.

Het derde seizoen, dat werd gelanceerd in 2021 won verschillende prijzen. Zo won het onder meer een Gouden Kalf voor Beste Serie. Bovendien werd ze ook genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. Van Videoland zelf kreeg de reeks een zogenaamde #VideoAward voor Beste Video On Demand.

Dat er een vijfde seizoen aankomt van Mocro Maffia is dus een zekerheid. Wanneer dat het geval zal zijn is echter nog niet bekend. Wel weten we dat het vijfde seizoen pas ergens in de loop van 2023 zal verschijnen. Het is er dus wel nog even op wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe scifi-serie 'Halo' komt met hoopvolle nieuwe trailer
Series / Nieuws

Nieuwe scifi-serie 'Halo' komt met hoopvolle nieuwe trailer

De serie Halo is al jaren in ontwikkeling. Helaas is de ontvangst wel erg wisselend.

Vanaf morgen is de serie Halo te zien op de streamingdienst Paramount+. Al jaren is deze gameverfilming gebaseerd op de games van X-box in ontwikkeling en nu is er dus eindelijk een resultaat. Hieronder nieuwe beelden.

De ontvangst blijkt helaas wat wisselend. Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes komt de scifi-serie namelijk niet verder dan 60 procent. De consensus:

"Halo lijkt teveel op betere sciencefictionseries om op eigen benen te kunnen staan, maar sprankjes hoop en de trouwheid aan het bronmateriaal geven aan dat de serie nog niet klaar met de strijd is."

Nieuwe trailer: hoop
Via Twitter krijgen we nu een nieuwe blik op de gameverfilming, via de trailer Hope. Paramount+ is nog altijd niet in Nederland beschikbaar, en het is ook niet bekend of de streamingdienst de serie 'uitleent' aan een andere dienst.

De eerste aflevering van Halo heet "Contact" verschijnt morgen op Paramount+. Check hieronder een reeks nieuwe beelden uit de scifi-serie met een budget van $90 miljoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' toont de toorn van het Galactische Rijk
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' toont de toorn van het Galactische Rijk

Een nieuwe synopsis bevestigt dat Obi-Wan Kenobi van Ewan McGregor een cruciale missie heeft.

Nog ruim twee maanden zijn we verwijderd van de start van de nieuwe Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi die zich acht jaar na Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) afspeelt.

In de serie is Obi-Wan Kenobi van Ewan McGregor dus al een paar jaar ouder en rent ook Luke Skywalker door de woestijn van Tatooine. Als we Obi-Wan ontmoeten is hij een "gebroken en verslagen" persoon die het "enigszins opgegeven" heeft.

Nieuwe missie brengt actie
Zoals in de recente trailer al te zien gaat Obi-Wan Kenobi vol inzetten op actie. Ook een nieuwe synopsis hint naar een stevige missie:

"Tijdens het bewind van het Galactische Rijk begint voormalig Jedi-meester Obi-Wan Kenobi aan een cruciale missie. Kenobi krijgt te maken met bondgenoten die vijanden zijn geworden en hij zal de toorn van het rijk onder ogen moeten zien."

Obi-Wan Kenobi start op 25 mei. Hieronder zie je nogmaals de recente trailer die heel herkenbaar start, maar ook snel beelden laat zien van de "cruciale missie" en "de toorn van het rijk".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat deze Marvel-serie toch voor een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Gaat deze Marvel-serie toch voor een tweede seizoen?

Moon Knight start volgende week als een miniserie. Maar zit er meer in het vat?

De meeste Marvel-series op Disney+ worden ontwikkeld als een miniserie van zo'n zes afleveringen. Alleen van Loki is er een tweede seizoen in ontwikkeling. Nu lijkt het erop dat ook Moon Knight ook een vervolg kan krijgen.

Ook Moon Knight werd aangekondigd als een eenmalige serie binnen het Marvel Cinematic Universe. In gesprek met IGN zei hoofdrolspeler Ethan Hawke dat hij de rol als Arthur Harrow graag opnieuw zou willen spelen.

Alles is mogelijk
"Het goede nieuws is dat het mogelijk beide is," bevestigde Hawke aan IGN toen hem werd gevraagd of het project een eenmalig avontuur is of dat hij open zou staan voor een tweede.

"Het leeft en ademt op zijn eigen merites, het functioneert als een miniserie - en als mensen er opgewonden door raken, zou het een oorsprongsverhaal van een groter iets kunnen zijn," zei de acteur.

De series WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier krijgen geen tweede seizoen en Hawkeye lijkt ook op te houden na een seizoen, al komt er wel de spin-off Echo.

Vanaf 30 maart zet Disney+ wekelijks een nieuwe aflevering van Moon Knight online.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' releasedatum volgt binnenkort volgens George R.R. Martin
Series / Nieuws

'House of the Dragon' releasedatum volgt binnenkort volgens George R.R. Martin

'A Song of Ice and Fire'-schrijver George R.R. Martin hint ernaar dat we binnenkort een releasedatum voor House of the Dragon kunnen verwachten.

De releasedatum van de eerste aflevering van House of the Dragon is nog niet bekend, maar George R.R. Martin hint ernaar dat we hier niet lang meer op hoeven te wachten.

In zijn meest recente 'Not a blog'-post heeft A Song of Ice and Fire-schrijver George R.R. Martin het kort over House of the Dragon, de Game of Thrones prequel-serie die voor later dit jaar gepland staat.

Binnenkort een releasedatum
Zo benoemde hij het feit dat The Lord of the Rings: The Rings of Power in september verschijnt, en House of the Dragon, "tja, dat zal je binnenkort weten." Of dat daadwerkelijk betekent dat een releasedatum van de eerste aflevering nabij is, kunnen we natuurlijk niet met zekerheid zeggen.

Vorige maand gaf HBO-baas Casey Bloys aan dat de reden dat House of the Dragon nog geen releasedatum heeft, te maken heeft met de coronapandemie. Veel series en films zijn hier al door uitgesteld, en om een releasedatum vast te stellen in deze onzekere tijden is een onnodig risico.

Verder geeft Martin aan te weten dat zijn fans nog steeds op The Winds of Winter wachten, oftewel het volgende boek in de A Song of Ice and Fire-reeks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game'-maker geeft update over seizoen 2
Series / Nieuws

'Squid Game'-maker geeft update over seizoen 2

In een kort maar krachtige update over seizoen 2 van Squid Game, vertelt de maker over zijn toekomstplannen.

Veel is er nog niet bekend over het tweede seizoen van Squid Game, maar nu heeft de maker van de serie in een kleine teaser gedeeld wat een ongeveer van het nieuwe seizoen kunnen verwachten. In hoeverre hij het zelf al weet, tenminste.

Squid Game was een doorslaand succes toen de serie vorig jaar op Netflix verscheen. Voor enkele weken leek het de enige serie te zijn waar iedereen over praatte. Het kwam daarom voor weinigen als een verrassing toen het tweede seizoen aangekondigd werd.

Squid Game seizoen 2
Onlangs had Hwang Dong-hyuk, de maker van Squid Game, het volgende te zeggen over seizoen 2 van de serie: "Er komen meer grootse spellen, dat is alles wat ik kan zeggen. Ik ben nog steeds aan het brainstormen en ideeën aan het verzamelen voor seizoen 2. Ik ben nog niet eens begonnen met schrijven."

Ook reflecteert Dong-hyuk op het onverwachte succes van de serie. Zo duurde het jaren voordat hij zijn serie eindelijk via Netflix aan het grote publiek kon laten zien: "Wie kan dit soort succes verwachten. Ik heb erg mijn best gedaan om een succesvolle serie te maken, maar dit had ik nooit verwacht. Het is een verrassing."

Aangezien het tweede seizoen van Squid Game dus nog volledig geschreven moet worden, duurt het nog wel even voordat we het eindresultaat op Netflix kunnen bewonderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.