Netflix pak extra uit voor de laatste aflevering van hitserie 'Peaky Blinders'

'Peaky Blinders' krijgt extra lange seizoensfinale

Fans kunnen rekenen op een geweldig slot van het finale seizoen van de hitserie....

Geoffrey Ketels, 25 maart 2022 12:07

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Goed nieuws voor alle fans van de serie Peaky Blinders! De laatste aflevering van het zesde seizoen zal namelijk extra lang duren. Bovendien is er niet zomaar sprake van een paar extra minuten, in tegendeel.

Het is algemeen bekend dat er na het afronden van de serie Peaky Blinders ook nog een film zal verschijnen. Wel, het lijkt er naar uit te zien dat de finale aflevering van de reeks al een voorsmaakje biedt van die film. De laatste aflevering zal namelijk zomaar even 81 minuten duren!

Ook de regisseur van de reeks, namelijk Anthony Byrne verwees in een recent interview naar de langere speelduur van de laatste aflevering. Hij noemde het "de generale repetitie voor de film".

Peaky-ding
Er is toch best wel wat inkt gevloeid over de langere seizoenfinale. In een reactie lieten de makers daarover het volgende optekenen:

"Het is zo'n typisch Peaky-ding om te doen voor de laatste hoera van de reeks. Het voelt helemaal anders aan dan de rest van het seizoen. Het voelt eigenlijk zelfs volledig anders aan dan alles wat we tot dusver hebben gedaan. Het voelt eigenlijk aan als een film, een soort van generale repetitie dus voor de echte speelfilm wordt gelanceerd."

Het zesde seizoen van Peaky Blinders start in het jaar 1932 en zal meer dan waarschijnlijk doorlopen tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Het zesde seizoen van de reeks is vanaf 10 juni van dit jaar te bekijken op streamingdienst Netflix. Alle afleveringen van het finale seizoen worden op die dag aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd.

Lees meer over: Peaky Blinders, serie, series

Informatie over de serie: Peaky Blinders

Populair nieuws