Lauren German speelt vrouwelijke hoofdrol in 'Lucifer'

Tom Ellis werd onlangs als het titulaire personage ingehuurd.

Zilko Tarici, 12-03-2015 08:00

FOX en DC Entertainment hebben aangekondigd dat Lauren German (Chicago Fire) de vrouwelijke hoofdrol zal spelen naast Tom Ellis (Miranda, Rush) in de nieuwe serie Lucifer, gebaseerd op de Vertigo-stripreeks van Mike Carey. German zal de rol spelen van Chloe Dancer, een LAPD-rechercheur die zowel walgt van als gefascineerd is door Lucifer (Ellis), met wie ze samen een moord probeert op te lossen.
De serie gaat over Lucifer, heerser van de hel, die nogal verveeld is en zijn troon verlaat om naar Los Angeles te gaan, waar hij de LAPD helpt om criminelen te straffen. Len Wiseman, regisseur van de film Underworld en bedenker van de serie Sleepy Hollow, zal de pilot-aflevering van de serie regisseren. Jerry Bruckheimer zal Lucifer produceren.

Lucifer is losjes gebaseerd op John Miltons benadering van het personage in Paradise Lost. Deze DC-versie van Lucifer maakte voor het eerst zijn opwachting in Neil Gaimans Sandman (waar momenteel een filmversie van in de planning staat). Carey zorgde er in 2000 voor dat het personage zijn eigen stripreeks kreeg. Deze reeks liep tot 2006 en omvatte 75 nummers.

Bron: Deadline

Lees meer over: lucifer, tom ellis, miranda, rush, sandman, arrow, the flash, gotham, lauren german

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix