Hayden Christensen over terugkeer als Darth Vader in 'Obi-Wan Kenobi'

Hayden Christensen heeft zich uitgelaten over hoe het voelde om als Darth Vader terug te keren in de aankomende serie Obi-Wan Kenobi.

Niels Arts, 31-03-2022 12:13

Het is al een tijdje bekend dat Hayden Christensen terugkeert naar het Star Wars-universum om in Obi-Wan Kenobi te spelen, maar nu heeft de acteur zich uitgelaten over hoe het voelt om weer in het pak van de iconische schurk te kruipen.
Hayden Christensen speelde eerste Anakin Skywalker in Star Wars, maar tijdens Episode III zagen we zijn personage zich langzaam tot de duistere kant keren waar hij uiteindelijk omgedoopt werd tot Darth Vader door Emperor Palpatine. In Obi-Wan Kenobi keert Christensen terug om de schurk te spelen, waar hij uiteraard de nodige emoties bij voelt.

Christensen als Darth Vader
Het volgende vertelde Christensen aan de mensen van Entertainment Weekly: "Er was vooral een hoop enthousiasme omdat ik genoeg tijd door had gebracht met het personage en ik dacht hem te kennen. Om er naar terug te keren voelde op meerdere manieren erg natuurlijk aan. Ook was ik gewoon erg blij om Darth Vader te spelen op dit punt in de tijdlijn omdat het aanvoelt als een natuurlijk vervolg op de reis die we met het personage door hebben gemaakt. Dat betekende erg veel voor mij."

Hoe groot de rol is die Darth Vader gaat spelen in Obi-Wan Kenobi, is nog niet bekend. Wel weten we dat hij niet de voornaamste vijand is waar Obi-Wan mee te maken krijgt, want de trailer vertelt ons dat dit de Grand Inquisitor is.

Hoe dan ook, we gaan het allemaal meemaken wanneer Obi-Wan Kenobi 25 mei aftrapt met de eerste aflevering op Disney Plus!

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Wars, Darth Vader, Obi Wan Kenobi, Hayden Christensen

Populair nieuws